Askerlere Afet Farkındalık eğitimi verildi

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Keşan'da bulunan 4. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Lojistik Komutanlığı İzzetiye ve Kazım Karabekir Kışlalarında görevli personellere yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verdi.

Askerlere Afet Farkındalık eğitimi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne AFAD, Keşan’da askeri kışlada Afet Farkındalık eğitimi verildi

Eğitim kapsamında, afetlere karşı alınması gereken önlemler, doğru hareket tarzları ve afet anında yapılması gerekenler anlatıldı. AFAD ekipleri, olası bir afet durumunda can ve mal kaybını en aza indirmek için bilinçli hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Askeri personelin yoğun katılım gösterdiği eğitimde, deprem, sel, yangın gibi afet türlerine karşı hazırlıklı olmanın gerekliliği üzerinde duruldu. Tahliye planları, ilk yardım bilgileri ve acil durum çantası hazırlamanın önemi hakkında da bilgilendirme yapıldı.

AFAD yetkilileri, farkındalık eğitimlerinin farklı kurum ve kuruluşlarda devam edeceğini belirtti