Avrupa Şampiyonası'na Hazır

Kurulmasına TED Edirne Kürek Kulübü'nün öncülük ettiği olimpiyat standartlarındaki Meriç kürek parkuru ikinci büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. Gençler Türkiye Şampiyonası 400 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yarışlarda madalyalar sahiplerini buldu.

Avrupa Şampiyonası'na Hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kürek Federasyonunca, Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji destekleriyle Meriç Nehri'ndeki 2 bin metrelik parkurda düzenlenen şampiyona son gün müsabakalarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek doğal parkuru olan Meriç Nehri'nde düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası final günü müsabakaları renkli görüntülerle sona erdi. Müsabakalar sonucunda puan sıralamaları belli oldu. Sporcular ödüllerine kavuştu.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından Kupa töreni öncesi Tarihi köprüye galatasaray bayrağı asıldı. U-19 Kadınlar ve U-19 Erkekler kategorilerindeki birinciliklerini birbirine sarılarak kutladılar.

Başarı elde eden kulüplere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Final günü yarışlarında Fenerbahçe Kürek Takımı 6 kategorinin 4’ünde birinciliği elde etti.

Ön eleme müsabakalarıyla başlayan şampiyona ikinci gününde 2. tur yarışlarıyla devam etti. Son gün ise final müsabakaları heyecan dolu karşılaşmalarla sona buldu.  

U-15 Kadınlar kategorisinde 1. Fenerbahçe oldu. U-15 Erkekler kategorisinde de Fenerbahçe liderliği bırakmadı. U-17 Kadınlar ve U-17 Erkekler sıralamasında da birinciliği bırakmayan Fenerbahçe büyük başarı elde etti.

Fenerbahçeli kürekçiler şampiyonada gösterdikleri performansla ön plana çıktı.

U-19 Kadınlar ve U-19 Erkekler kategorilerinde Galatasaray Kürek Kulübü 1. oldu.

"Çok güzel ve heyecan dolu karşılaşmalara şahit olduk"

Organizasyonun çok güzel ve heyecan dolu karşılaşmalarla tamamlandığını söyleyen Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, "Ulusal yarışlarımızı tamamladık. Muhteşem şampiyonalar oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve kupa alan Şişecam olmak üzere bütün ekiplerimizi burada emekleri için tebrik ediyorum” dedi.

Avrupa ve Balkan Şampiyonası'nın da Edirne'de gerçekleştirileceğini belirten Ertürk; “İlk uluslararası şampiyona 7-8 Eylül tarihlerin arasındaki 7 - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan U 23 Avrupa Şampiyonası olacak.  Hemen ardından da Edirne, 14 - 15 Eylül 2024 tarihleri arasında da Balkan Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Birçok ülkeden sporcu gelecek ve Edirne'den çıkmadan iki hafta boyunca burada kalacaklar. Avrupa'dan 23 ülke katılacak. 400’e yakın sporcu var. Avrupa'nın en iyileri. Bu yarışları izlemek ayrı bir keyif olacaktır. Balkan Şampiyonası her yıl Balkan ülkelerinin birinde sırayla düzenleniyor. Biz son 4 yıldır her zaman erkeklerde ve kadınlarda Balkan'ı domine ettik. Bu yıl da bu bozulmayacak” şeklinde açıklamada bulundu.