'Avrupa'nın en büyük ikinci gözlem istasyon ağına sahibiz'

Edirne'de deprem istasyonlarının bakımı yapıldı. AFAD olarak 2019 yılında Türkiye genelinde bin 100 deprem gözlem istasyonu ile 23 bin 380 depremin çözümünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Altındal 'Avrupa'nın en büyük ikinci gözlem istasyon ağına sahibiz' dedi.

'Avrupa'nın en büyük ikinci gözlem istasyon ağına sahibiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de deprem istasyonlarının bakımı yapıldı. AFAD olarak 2019 yılında Türkiye genelinde bin 100 deprem gözlem istasyonu ile 23 bin 380 depremin çözümünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Altındal; “Avrupa’nın en büyük ikinci gözlem istasyon ağına sahibiz” dedi.

10 adet deprem istasyonu var

Edirne İpsala İlçesi DSİ yerleşkesindeki deprem gözlem istasyonunun tamiri ve Enez İlçesi Çavuşköy deprem gözlem istasyonunun akü değişimi Edirne AFAD teknik personelleri tarafından yapıldı.

Edirne’de 10 adet deprem istasyonu bulunduğunu söyleyen AFAD Müdürü Altındal, bu istasyonların rutin bakımlarının Edirne AFAD ekipleri tarafından yapıldığını belirtti.

“23 bin 380 depremin çözümünü gerçekleştirdik”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2019 yılında 44 adet deprem gözlem istasyonu kurulduğunu vurgulayan Altındal; “Türkiye genelinde toplam deprem istasyon sayısı bin 100’dür. Bugün, deprem gözlem istasyonu sayısı açısından Avrupa’nın ikinci büyük deprem gözlem ağına sahibiz. Bu istasyonlar sayesinde 23 bin 380 depremin çözümünü gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Özlem Ceylan