Balya İşçileri, Zorlu Mesailerine Devam Ediyor

Edirne'de buğday hasadının tamamlanmasının ardından, balya işçileri sıcak hava koşullarında zorlu bir mesaiye başladı. Tarlalarda kalan saplar, traktöre bağlı balya makineleriyle 25 kilogramlık saman balyalarına dönüştürülürken, işçiler 38 derecelik sıcaklıkla mücadele ederek çalışmalarını sürdürüyor.

Balya İşçileri, Zorlu Mesailerine Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Termometrelerin 38 dereceyi gösterdiği kentte, güneşin etkilerinden korunmak için başlarına tülbent takan işçiler, her bir balya taşıması için 10 lira kazanarak günde ortalama 2 bin 500 lira gelir elde ediyor. Mesailerini sabah 06.00'dan gece yarısına kadar sürdüren işçiler, kış aylarında bu çalışmayla rahatlıkla geçebildiklerini ve iyi bir kazanç sağladıklarını ifade ediyor.

Tolga Kurudağ adlı bir işçi, "Günde toplamda 5 bin balya taşıyoruz ve bu oldukça zorlu bir iş" derken, diğer işçiler de sıcak havaya alışkın olduklarını ve her yıl bu çalışmalar için gelmeye devam ettiklerini belirtiyor. Mehmet Dönmez ise, "Hava çok sıcak ve çalışmak zor. Yaklaşık 3 bin balya var ve gerçekten zorlu bir süreç. Güneş yakıyor, para kazanmak kolay değil. Zorunda olduğumuz için hayvanlarımızı beslemek için bu işi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Edirne'de buğday hasadının ardından balya işçilerinin 38 derece sıcaklıkta zorlu mesaisi devam ediyor. Sıcak havada verdikleri emek, hayvanların beslenmesine katkı sağlarken, işçiler de bu zorlu çalışmalar karşılığında gelir elde etmeye çalışıyor.
Doğukan Vurgun