Barmanbay: 'İktidarın gücünün bu şehre değmesi gerekiyor.'

Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Esnaf Metin Barmanbay,  'İktidarın gücünün bu şehre değmesi gerekiyor.' diyerek AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Barmanbay: 'İktidarın gücünün bu şehre değmesi gerekiyor.'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi sürecin daha tam başlamadığını ve bu yarışı biraz erken başlamak istediklerini belirten Barmanbay, "Zaten bizden daha önce de başlayan insanlar var. Kısmet olursa Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'nin yüzüncü yılında bu muhteşem yüzyıla girerken bu sürecin içerisine ben de iktidarın gücünü kullanmak ve iktidarın gücünü bu şehre taşımak istedim. Bu gücü bu şehirde eş değer pozisyonda kullanarak var olan güzelliklere daha fazla güzellikler katmak adına aday adaylığımı ben de açıklamış bulunuyorum" dedi.

Edirne'de yapmak istediklerini şimdilik gizli tutan Barmanbay, "Bu aday adaylık sürecinde değil resmi olarak aday olduğumuzda açıklayacağımız bir durum.  Olur, da bu yarışın içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı ben olmazsam, olacak olan diğer arkadaşla bunu istişare edip bu şehir için ne yapılabilir? Biz bu şehre ne kazandırabiliriz? Bunu o zaman aktarmış olacağım" ifadelerine yer verdi.

"Edirne'ye aşığım"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın ilmek ilmek çalıştığını ve dantel dantel işlediğini aktaran Barmanbay, "En büyük adaylardan bir tanesi benim gözümde. Resmi olarak bir açıklama yok onlarda. Ama Belgin İba da olsa, ben de olsam, benim gözümde zaten o ve ben varım. Belgin Hanım olursa yanındayız, ben olursam inşallah yanımda olurlar.  Bu bir yarış. Bu sürecin içerisinde ne kadar yol alabilirim onu düşünmek istedim. Edirne'ye aşığım. Bu şehir için ne yapılabilir? Bu zamana kadar yapmış olduğum ne var dersek, esnaflığım ve radyo programcılığımla güzel işler çıkardığımı biliyorum. Hep iyisini yapmaya çalıştık. Hep bu şehre ve bu şehrin insanına daha iyi ne verebiliriz, neyi daha güzel yapabiliriz biz bunu yapmak istedik.” şeklinde açıklamada bulundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Barmanbay, "Sloganımız artısıyla eksisiyle Türkiye'nin yüzüncü yılında bu şehri çok iyi biliyoruz." diyerek sürecin hayırlı olmasını diledi.

Burcu Temel