Baro kadınların dileklerini kitaplaştıracak

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Bedia Mutlu Mirzabey 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 'Demokratikleşmenin ve kalkınmanın ancak kadınların yönetime ve üretime tam bir eşitlik içinde katılmaya başlamasıyla sağlayacağını düşünüyoruz.' Dedi.

Baro kadınların dileklerini kitaplaştıracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dileklerden Kitap Çıkarılacak

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı Saraçlar Caddesi’nde etkinlik düzenledi. Trafiğe kapalı cadde üzerinde stant kuran Kadın Hakları Komisyonu üyeleri burada hem kadınları hakları konusunda bilgilendirdi, hem de dileklerini bir kağıda yazarak oluşturulan panoya asmalarını istedi. Komisyon başkanlığı ayrıca kadınların dileklerinden kitap çıkaracağını belirtti.

8 Mart Mücadele Günüdür

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Bedia Mutlu Mirzabey burada yaptığı açıklamada, 8 Mart’ın yılda bir kez hatırlanması için değil sorunların tartışılması ve çözülmesi için bir fırsat olarak gördüklerini. Kadınların sorunlarının toplumun sorunlarından ayrı düşünülemeyeceğini dile getirdi.

Komisyonu Başkanı Mutlu Mirzabey, “8 Mart, bir kez daha kadına verilen hakların bir lütuf olmadığını hatırlatmak için, kadınların maruz kaldığı, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsiyet ayrımcılığının sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması için bir mücadele günüdür.” Dedi.

Kadına Yönelik Şiddet Azaltılmalı

Mirzabey ayrıca Türkiye’de kadınların işgücüne katılımı hakkında da bilgi verdi. Aile ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı kadınların ülkedeki işgücüne oranının %33,8 olduğunu 2018 yılında ise öldürülen kadın sayısının 367 iken 2019 yılının ilk iki ayında sayı 41’e ulaştığını vurguladı. Komisyon Başkanı Av. Mirzabey, “Türk kadınlarının % 39’u tokatlanma, itilme, yumruklanma, boğazının sıkılması, bir yerinin yakılması, silah bıçak gibi aletlerle tehdit edilme ya da bunların kullanılması sonucu fiziksel şiddete uğruyor. Kadınların %23’ü eşlerinin ya da birlikte olduğu kişilerin kendisinin çalışmasına engel ya da işten ayrılmasına neden olduğunu belirtiyor.” Diye konuştu.

Özlem Ceylan