'Başarı  elde ettik'

Görme Engelli şampiyon Ecem Taşkın'ı kabul eden Vali Günay Özdemir, 'Edirne'den iki sporcumuz olimpiyata gitti, 2 madalya ile döndü' dedi.

'Başarı  elde ettik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şampiyon sporcu ve Antrenörünü makamında kabul eden Vali Günay Özdemir, “Edirne’den iki sporcumuz olimpiyatlara gitti, ikisi de madalya ile döndü. Türkiye açısından da çok büyük bir başarı elde ettiler. Çünkü Türkiye’den 9 sporcumuz katılmıştı. Bizden ikisi madalya ile döndü. Öyle olunca da 9’ da 2’ Edirne olarak büyük bir başarı elde ettik. Aslında şu anda bizim Edirne’de 20’ ye yakın engelli sporcumuz var. Buna buradaki antrenör arkadaşlarımız da bu sporcularımıza yardımcı oluyorlar. Ben öyle tahmin ediyorum ki gelecekte de Edirne aslında bölgenin de Türkiye’nin de önemli bir spor merkezi haline gelecektir. Bu konuda da hem Sn. Bakanımızın hem de bu konudaki ilgililerin çok büyük destekleri olduğunu biliyoruz. Gelecek yıllarda başarımızın ben daha da artacağına inanıyorum. Çünkü buradaki ekibimiz başta gençlik ve spordaki bütün arkadaşlarımız müdüründen, antrenörlerine kadar hepsi bu bilinç ve gayret içerisindeler. İnşallah gelecek yıllarda daha çok önemli ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Başarılarından dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“2 YILDIR ÇALIŞIYORUZ”

Sporcuların antrenörü Şengül Demiral   ise, “biz 2 yıldan beri Gençlik Spor İl Müdürlüğünde kamplarımızı yürütüyoruz. Görme engelli Spor Federasyonu olarak, bütün tesisler imkanlar bize sağlandı. Sporcu Eğitim Merkezindeki judo eğitimi alan öğrenciler, arkadaşlarımızın partner sporcusu olarak görev yaptılar. Çok kapsamlı ve detaylı çalışmalar yaparak güçlü bir ekip kurduk. Ekip çalışmasıyla bu başarıyı elde ettik.  Bize destek sağlayan; Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz, Judo Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecekte Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya ile sizleri ziyaret ederiz. Bundan sonraki hedefimiz bunu altın yapmak. Her şey için çok teşekkür ederiz.

Oyunlarda kadınlar judo 48 kiloda Türkiye’yi temsil eden görme engelli Ecem Taşkın, bronz madalya kazandı. Milli sporcu, bronz madalya mücadelesinde Tayvanlı Lee Kai-Lin’e üstünlük sağladı” dedi.

“ÇOK DESTEK OLDULAR”

Rio 2016 paralimpik olimpiyatlarında 48 kg’da 3. Olan Ecem Taşkın, “ilk olarak hocama ve Edirne’deki tüm insanlara teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok destek oldular. Ben buraya 2 sene önce geldim. 2 senedir maçlarımız vardı. 2 sene içinde bu başarıyı elde ettik. Şu anda Edirne de daha büyük spor organizasyonları yapmak istiyoruz. Burada engelliler kamp eğitim merkezi açılacak. Hocamızda bize destek verecek. Bu takımla ilerlersek çok büyük hedeflerle 2020 ye gideceğimize inanıyoruz” dedi.

Özlem Ceylan