Basın toplantısı düzenlendi

CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya,  "Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Dün yetmedi, bugün de yetmeyecek." dedi.

Basın toplantısı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaya, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, siyasi hayatında Kırklareli'nin önemli bir kent olduğunu söyledi.Türkiye'nin demokrasi ve barış mücadelesine katkı veren bir çok insanın Kırklarelili olduğunu ifade eden Kaya, Kırklareli'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

15 Temmuz darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadığını ifade eden Kaya, Türk milletinin darbecilere güzel bir ders verdiğini kaydetti.Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğine hiç kimsenin dokunamayacağını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:"Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Dün yetmedi, bugün de yetmeyecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet kendi devrimlerini yaşayarak ve geliştirerek yoluna devam edecek. 5-6 Eylül eylemlerini gerçekleştirenlerle 15 Temmuz'u gerçekleştirenler aynı zihniyet. Bunların zihniyeti emperyalizmin maşası olmaya devam ediyor. 15 Temmuz'da parlamentoya bomba yağdıran zihniyet, bu ülke topraklarına bomba yağdıran zihniyetten bir farkı yoktur. Eğer bu ülkede birliği, bütünlüğü ve bir arada yaşamayı egemen kılacaksak bunun tek bir yolu, adalet, hukuk ve demokrasi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin bütünlüğü, birliği, özgürce yaşaması için, hem parlamentoya hemde sokaklara sahip çıktık. Yanımızda hangi siyasi parti var bakmadık. Çünkü bu saldırı herhangi gibi bir siyasi partiye değil, Türkiye Cumhuriyetine yönelik bir saldırıydı. Bu saldırı AKP hükümetine yönelik bir saldırı da değildi. Parlamentonun bombalandığı kara tari̇hi̇ bi̇z, i̇lk kez yaşıyoruz. Parlamento, Kurtuluş Savaşı sırasında da, öncesinde de sonrasında da emperyalist güçler tarafından bile bombalanmamıştır."

Kaya, konuşmasını öğretmenlerin açığa alınmalarıyla ilgili hükümeti eleştirerek sonlandırdı.

AA