Bayram tatili dönüşü vatandaşlar pazara akın etti

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan sebze-meyve pazarı 9 günlük bayram tatili sonrası en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.

Bayram tatili dönüşü vatandaşlar pazara akın etti

Yerli ürünler tezgahları süslediği pazarda en çok da yerli domates, biber ve patlıcan tercih edildi. Bayram tatilini yazlıklarda ya da akrabalarının yanında geçiren Edirneliler, tatilin sona ermesinin ardından dolaplarını ve mutfaklarını taze ürünlerle doldurmak için pazarın yolunu tuttu.

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan pazarda, tezgahlardaki yerini alan yaz sebze ve meyveleri, vatandaşların ilgi odağı oldu.  Yerli ürünlerin bulunduğu pazar esnafı sabahın erken saatlerinden itibaren topladığı ürünlerini görücüye çıkardı.  Genel olarak Karaağaç Mahallesi'nde yetişen yerli ürünlerin çoğunlukta olduğu pazarda, vatandaşlar bütçelerine göre taze ve yerli ürünlerden alarak poşetlerini doldurdu.

Havaların ısınması ve yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kirazdan, kayısıya, erikten, çileğe kadar birçok taze ve yerli ürün ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

9 günlük bayram tatilinde domates alamadıklarını, Çanakkale ve İstanbul'dan ürün gelmediğini ve bu süreçte kısıtlı satmak zorunda kaldıklarını söyleyen pazar esnafı İbrahim Çam, tatilin ardından yerli domates aldıklarını ve ürün bolluğunun tezgahları şenlendirdiğini aktardı.

Geçtiğimiz haftalara göre bu hafta yoğunluk yaşandığını ve işlerin güzel olduğunu belirten Çam, Ayrıca gurbetçilerin de kente uğrayıp çarşı ve pazardan alışveriş yaptığını bunun da esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Özlem Ceylan