Bekleme süresi kısaldı

Kapıkule'de otobüs yolcuları için bekleme sürelerini azaltan iyileştirme başladı.

Bekleme süresi kısaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapıkule Sınır Kapısı'nda otobüs yolcularının pasaport kontrol sürelerini azaltmak için hayata geçirilen yeni uygulama sayesinde bekleme süreleri önemli ölçüde kısaldı. Sınır kapısında, otobüs yolcularının pasaport işlemlerinin gerçekleştirildiği banko sayısının artırılmasıyla, işlem süreçleri daha hızlı tamamlanıyor.

Türkiye'nin en yoğun kullanılan sınır kapılarından biri olan Kapıkule'de, giriş ve çıkışlarda yaşanan bekleme sürelerini kısaltmak amacıyla alınan tedbirler kapsamında, daha önce 2'şer olan pasaport kontrol bankosu sayısı 4’e çıkarıldı. İyileştirme, otobüs yolculuklarında yolcuların bekleme sürelerini ciddi oranda azalttı.

Öncesinde bir otobüsün tüm yolcularının pasaport kontrolü için yaklaşık 15 dakika beklemesi gerekirken, yeni uygulama ile bu süre 5-7 dakika arasına indirildi. Yılda ortalama 2 bin 500 otobüs giriş ve 2 bin 500 otobüs çıkış yapılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda peronlardaki geliştirme sayesinde yolcuların zaman kaybı büyük ölçüde azaltıldı.

Romanya'ya gitmek için Kapıkule'den çıkış yapan yolculardan Erkan Tekin, yeni düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını belirterek, pasaport işlemleri için bekledikleri sürenin yarı yarıya azaldığını söyledi. Tekin, işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Otobüs şoförü Ergün Yılmaz da uygulamanın son derece faydalı olduğunu ve işlemlerin önceki dönemlere göre çok daha hızlı yapıldığını vurguladı. Kapıkule’deki bu düzenlemeyle yolcuların seyahatlerinin daha konforlu ve hızlı hale gelmesi sağlandı.