'Birlikte Güçlüyüz' sloganıyla başvurular başladı

Edirne'de doğal afetler ve felaketlerde görev alan mahalle afet gönüllüleri için başvurular yeniden başladı. Edirne MAG AME/SAR Tim Lideri Enver Dubriçe, daha çok arama kurtarma ekibi alımı yapmak istediklerini söyledi.

'Birlikte Güçlüyüz' sloganıyla başvurular başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR) programı için başvurular yeniden başladı.

Doğal afetlerde temel ilkyardım, arama ve kurtarma, yangın söndürme gibi faaliyetlerde bulunan MAG AMESAR ekipleri AFAD’la iş birliği içerisinde çalışıyor.

Edirne’de ve ülke genelinde olası depremin ardından arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kuruluyor.

“Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla başlatılan üye başvuru sürecinde afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi için gönüllüler eğitim alacak.

Aldıkları eğitimlerle alanlarında uzmanlaşan ekipler yaşanan felaketlerde birçok canın hayata geri kazandırılmasında büyük rol oynayacak.

Edirne MAG AME/SAR Tim Lideri Enver Dubriçe, daha çok arama kurtarma ekibi alımı yapmak istediklerini söyledi.

Hedeflerinin acil müdahale ve kurtarma bilincini arttırmak olduğunu belirten Dubriçe, “Geçmişte kalan dönemler gibi bu dönemde de 220 saat ileri arama kurtarma eğitimlerini profesyonel eğitmenlerle alınacak bu konuyla alakalı olarak AFAD ile iş birliğimiz devam etmekte. Kısa vadedeki hedefimiz ise Edirne merkez olarak 200 arama kurtarma gönüllüsü yetiştirmek. Bununla alakalı tesisimiz ve ekipmanlarımız yeterli tek hedefimiz gönüllü bulmak. Olası İstanbul depremi için hemen hemen her gün çalışmaktayız fakat yeterli sayıda bilinçli vatandaşımız yok. En az kentsel dönüşüm ve yapısal düzeltmeler kadar yapısal olmayan düzeltmelerde önem taşıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın en az temel afet bilinci eğitimi alması gerekiyor. Temel afet bilinci alan vatandaşlarımız genelde eğitimlerinin hepsini tamamlayarak arama kurtarmacı oluyor. Tamamlamayanlar ise en azından afet öncesi, sırası ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğini öğrenmiş oluyor. Eğitim alan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte yerelde olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok göreve gidiliyor, ekip arkadaşlarımız müsait ve eğitimleri yeterli olduğu sürece AFAD ile ortak operasyonlara çıkabiliyor.” Dedi.