Bisiklet alırken neye dikkat edilmeli?

Bisiklet sürmek son dönemlerin en popüler aktivitelerinden biri. Pedal  çevirirken yorulmamak ve keyif almak için doğru bisikleti seçmek oldukça önemli.

Bisiklet alırken neye dikkat edilmeli?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanlar tarafından amacınıza göre doğru bisikleti bulmak için belli başlı kriterlere dikkat edilmesi gerekiyor. Bisiklet seçmeden önce bütçe ayarlaması yapılmalı,bisiklet beden özelliklerine göre seçilmeli ve bisikletin kullanım amacı belirlenmeli. En önemli faktörün güvenlik olduğunu belirten Emre Nurlu‘’Bisiklet aldıkları zaman ancak bir sene sonra bisiklete adapte olabiliyorlar. Bir sene sonra kaslar ancak alışabiliyor bisiklete. Bu konuda öne çıkan bir kriter de bisikletin vücudumuzun ağırlığını taşıyabilecek seviyede olması. Aynı zamanda kadroya vites sisteminin uyumlu olması ve pedala bastığınızda zincir dişli ortaklığının iyi ve akışkan olması gerekiyor ”dedi.

Bisiklet sürücülerine saygı yok

Ülkemizde bisiklet yollarına yeni önem verilmesi,bisiklet kültürünün vatandaş arasında yeni benimsenmesi ve bu kültürün yavaş yavaş oturması hakkında

Emre Nurlu, ‘’Televizyonlarda görüyoruz batı ülkeleri bisiklet yolları konusunda daha çok gelişmiş. Bisiklet yollarına araçların park etmesi de bir sorun. Burada bisikletlilere çok saygı duyulmuyor” şeklinde konuştu.

Güvenlik için kask takmak şart

Bisiklet sürerken en dikkat edilmesi gereken nokta güvenlik. Sürücülerin güvenli bir yolculuk yapabilmesi için uyması gereken kurallar var. Şehir içi trafikte, dağ ve patika gibi yollarda ve uzun bisiklet turlarında güvenli sürüşü sağlamak ve olası bir kaza durumunda vücudu koruyacak bisiklet ekipmanları kullanmanın önemi büyük.

Ülkemizde bisiklet yollarının yaygın olmaması, taşıt kullanıcılarının bilinçli olmaması sebebiyle bisiklet sürücülerinin daha dikkatli olmalarını gerektiğini dile getiren Emre Nurlu, ‘’Güvenlik açısından kask takmak çok önemli. Biri düştüğünde kafasının çarpması çok tehlikeli. Dizlik ve dirsek korumaları daha çok çocuklar için. Biz kask alınmasını tavsiye ediyoruz fakat herkes almıyor” diye konuştu.