Bu yıl en çok helen ve hint modelleri tercih ediliyor

Yaz mevsiminin gelmesi ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte evlilik hazırlığı yapan çiftler, alışveriş telaşına başladı. Bununla beraber çiftlere yönelik ürün satışı yapan sektörlerdeki hareketlilik de arttı. Gelinlik Satıcısı Egemen Adalı, bu yıl en çok helen ve hint modellerinin tercih edildiğini söyledi.

Bu yıl en çok helen ve hint modelleri tercih ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelemsi ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik, bindallı gibi ürün satışı yapan sektörlerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Bazı çiftler aylar öncesinden hazırlık yaparken, işi son haftalara bırakanlar da oluyor. Gelinlik satıcıları en özel ve tasarım ürünleri mankenlere giydirip görücüye çıkarırken, bindallı kiralama işi yapanlar ise çiftlerin düğün tarihine göre randevuları oluşturup deftere not alıyor.

İşlerin geçen yıla göre biraz daha durgun olduğunu ancak sezon sebebiyle biraz hareketlilik yaşandığını söyleyen Gelinlik Satıcısı Egemen Adalı, bu yıl tüm sektörlerde önceki yıllara göre durgunluk olduğuna değindi.

Bu yıl Bulgaristan'dan gelen müşterilerin de rotalarını değiştirdiğini ve farklı bölgelere yöneldiğini belirten Adalı, yerli müşterilerin de çeşitli mağazaları dolaşıp kendilerine göre en uygun olanı seçtiğini ve gelip aldığını aktardı.

"Gelinlikler satılık, bindallılar kiralık oluyor"

Gelinliklerin satılık, bindallıların kiralık olduğunu ifade eden Adalı, "Bindallı kiralamak isteyen çiftlerimiz geliyor deneyip beğendikten sonra deftere bakıyoruz o tarih boş ise tarihlerini not alıp yazıyoruz. Gelinliklerde biraz düşüneyim diyip çıkan ama sonra geri geldiğinde aynı modeli bulamayanlar çok oluyor. Aynı gelinliği başkası beğenip alıp gidiyor. Bindallıda da genelde 3-4 ay öncesinden gelip beğenip düğün tarihlerine göre yazdırıyorlar. En yoğun zaman Temmuz- Ağustos oluyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Gelinliklerde bu yıl en çok helen, bindallılarda ise hint modellerin daha çok tercih edildiğini aktaran Asalı, Gelinlik alan çiftler gelmişken damatlık da bakıyor. Damatlıklarda bu sene siyah lacivert gibi klasik renklerin yanı sıra taş rengi, süt mavi, krem gibi renkler de tercih ediliyor. Ayrıca gelinlik alan müşterilere diğer ürünlerde de yüzde 15 indirim de uyguluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Burcu Çevik