'Burası Türkiye burada iş var'

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen 'İstihdam Seferberliği 2019' sanayicilere, iş insanlarına ve firmaların insan kaynakları yöneticilerine açıklandı.

'Burası Türkiye burada iş var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, SGK Edirne İl Müdürü Süleyman Lale ve İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam katıldı.  İŞKUR Edirne Şube Müdürü Alper Şener, 2019 yılı İstihdam seferberliği ve teşvik paketini ilişkin sunumu gerçekleştirdi.

“Her Kesime Yönelik Avantaj”

"Burası Türkiye Burada İş Var" kampanyası ile ilgili detaylı bilgi veren Şener şunlara değindi: “İşbaşı Eğitim Program’larının katılımcılara 3 ay süreyle aylık 2.021 TL ödeniyor. İmalat sanayi ve bilişim sektörlerinde süre 6 ay uygulanıyor. Siber güvenlik, kodlama, yenilenebilir enerji vb. mesleklerde 18-29 yaş arası gençler için 9 ay süreyle uygulanacak ve aylık 2.210 TL ödeniyor. Katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalıkları primleri devlet tarafından karşılanıyor.  2-5 yaş arası çocuğu olan imalat sanayide işbaşı eğitim programına katılan kadınlara ilave olarak aylık 400 TL çocuk bakım desteği veriliyor. Teşviklerden Geriye Dönük Yararlanma ise, Cari aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin SGK’ya gönderilme süresinin son gününe kadar yapılan başvurularda, cari aya ilişkin talepler dikkate alınmayacak. Başvuru tarihinden geriye yönelik cari ay hariç en fazla 5 aya kadar geriye yönelik teşvikten yararlanma veya teşvik değişiklik talepleri dikkate alınacak.”

 

iPEK DENİZ