Çadırlarda konaklayacak güreş sevdalıları, kente gelmeye başladı

Edirne'de bu yıl 662'ncisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Türkiye'nin dört bir yanından kente gelen güreş sevdalıları, her yıl olduğu gibi bu yıl da otellerde yer bulamayınca buldukları boş alanlara çadır kurmaya başladı.

Çadırlarda konaklayacak güreş sevdalıları, kente gelmeye başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7-9 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanında gerçekleştirilecek 662’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri için geri sayım başladı. Yurdun birçok noktasından kente gelecek güreş severler aylar öncesinden otellerde yerlerini ayırttı. Ancak otellerde yer bulamayanlar ise her sene olduğu gibi bu sene de güreş izlemeye gelenler çadırlarını kurmaya başladı.

Her yıl güreşleri izlemek için geldiklerini ancak yer bulamadıkları için bu yıl 2 gün önceden geldiklerini söyleyen Bayram Kır,  yolda gelen arkadaşları olduğunu ancak ilk çadırı kurduklarını belirtti.

Alanda yer bulmakta güçlük çektikleri için erkende yerlerini aldıklarını söyleyen Kır, "Bu alanda yer bulmakta güçlük çekmemek için ilk önce bu alana gelerek çadırlarımızı kuruyoruz. İnşallah bu sene her yöreden gelen pehlivanlarımızın sayesinde çok değerli bir güreş seyredeceğiz. İlk gelen biziz. Çadır kurmamızın sebebi kentte güreşler için yoğunluk var. Bu nedenle otellerde yer kalmadı. Biz önceden gedik hem yer bulmak hem de buranın havasını koklamak için yerimizi aldık” dedi.

Sakarya’dan gelen Sami Kalkan ise, bu seneye kadar bu kadar erken gelmediklerini bu yıl yer kapmak için erkenden geldiklerini söyledi. Bu sene erken geldiklerini  ve yer kapmak için  çadırlarını kurduklarını belirten Kalkan, "Bu sene ilk kez çadırda kalacağız. Geçtiğimiz yıllarda güreşlerin başladığı gün geliyorduk, çadır kurmaya yer kalmıyordu. Bizlerde bu sene erkenden gelip yerimizi kaptık. İlk gelen yeri kapar dedik yerimizi aldık” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel