CHP 93 yaşında

CHP kuruluşunun 93. Yılını törenle kutladı. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 'Büyük Atatürk'ten aldığımız halkçı ve devrimci ruh ile CHP geleceğin mimarı olacaktır' dedi.

CHP 93 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Türkiye’nin ilk siyasal partisi olan CHP, kuruluşunun 93. Yılını törenlerle kutladı. Edirne Belediyesi önünde toplanan kortej Atatürk Anıtına gelerek saygı duruşunda bulundu ve Anıta çelenk konuldu.

Belediye Başkanı  Recep Gürkan, Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Parti yöneticileri ve partililerin katıldığı törende konuşan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “ Cumhuriyet Halk Partisi Ülkemizin kurutuluş günü 9 Eylül’de kurulmuştur. 1923 yılında kurulan ve bu gün 93 yaşında olan partimiz ülkemizin teminatıdır. Bu çerçevede başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Pekcanlı, “Büyük Atatürk önderliğinde Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir işgalden kurtarılmış, 1919 yılında başlayan kara bir dönem bu büyük zaferle sona ermiştir. 9 Eylül bu açıdan tarihimizde açılan yeni bir sayfa, esaretin sona erdiği özgürlük ve bağımsızlık ile dolu yeni bir dönemin başlangıcıdır. 9 Eylül tarihinin bu önemi sebebiyle Büyük Atatürk’ün en büyük iki eserinden biri olarak saydığı Cumhuriyet Halk Partisi 1923 yılında yine bir 9 Eylül günü kurulmuş, ülkemizin imarı, özgürlük ve bağımsızlığımızın geliştirilmesi mücadelesine başlamıştır. Bugün Cumhuriyetimizi özgürlükçü demokrasi ile taçlandırmak için yaptığımız çalışmalar 9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi kurulurken duyulan heyecan ve aşkla aynı seviyededir. Her 9 Eylül bizim için yeni bir başlangıç, mücadeleye çok daha büyük bir azimle başlama fırsatı veren bir dönüm noktasıdır.15 Temmuz tarihinde anayasal rejimi gasp etmeye, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmaya yönelen terör eylemi halkımızın Cumhuriyet'e âşık vatansever ruhu ile ezilmiştir. Demokrasi ve hukuk devletine yönelen her eylem de bu şekilde ezilmeye mahkûmdur. Tek taraflı OHAL uygulamaları ile demokratik haklarını kullanan vatansever insanlarımıza, gazetecilere, aydınlara, yazarlara ve bürokrasinin her kolunda yıllarca ülkemize hizmet eden memurlarımıza karşı uygulamalar yapan Hükümet de bu bilinçte olmalıdır. Türkiye'yi saran sorunların çözümü Yenikapı'da açıklanan ilkeler ve Taksim Manifestosu'dur. Hükümet bu çizgiye gelmeli demokrasiye zarar veren adımlarından vazgeçilmelidir. Demokrasi hareketinin öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi tüm iradesiyle ülkemizi boğan bu baskı ortamını dağıtmaya kararlıdır. Büyük Atatürk'ten miras aldığımız halkçı ve devrimci ruh ile Cumhuriyet Halk Partisi geleceğin mimarı olacaktır.

Bu çerçevede başta ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kuran ve koruyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşu münasebetiyle tüm CHP’lileri ve vatandaşlarımızı kutluyoruz.” Dedi.

Haber Merkezi