Cingöz: 'Edirne'de turist sayısının Eylül'de artmasını bekliyoruz'

Geçtiğimiz aylarda festivallerle dolup taşan Edirne en sakin günlerini yaşamaya başladı. Özellikle Bulgar turistler için cazibe merkezi haline gelen kent, bomboş kaldı. Gurbetçilerin gelişleriyle birlikte sınır kapılarında yoğunluk oluştuğunu belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Eylül ayı gibi tekrardan turist hareketliliği yaşanabileceğini aktardı.

Cingöz: 'Edirne'de turist sayısının Eylül'de artmasını bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, kentte festivallerin bitmesi, vatandaşların yazlıklara gitmesi ve şehrin boş kalması, gurbetçilerin gelişleri ve Bulgar müşteri sayısının yok denecek kadar azalmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sınır kapılarındaki yoğunluk ve sıcak havadan nedeniyle Bulgar turistlerin rota değiştirdiğini aktaran Cingöz, Edirne’ye alışverişe gelen Bulgar turist sayısının Eylül ayında yeniden artmasını beklediklerini ifade etti.

Mayıs ayında kentte düzenlenen festivallerin ardından, Temmuz'da gerçekleştirilen Kırkpınar’ın da bittiğini ve kentin boş kaldığını söyleyen Cingöz, "Öğrenciler tatile gitti, Edirneli vatandaşlar da yazlıklarına kaçtı. Bu yüzden kentte kimse kalmadı. Birçok vatandaş da sıcak havanı etkisi ile dışarıya çıkmıyor. Esnafın umudu Bulgar turistler ve gurbetçiler oluyor. Gurbetçiler eskisi kadar kent merkezine uğrayıp alışveriş yapmıyor. Bulgar turistler de sınır kapısında yoğunluk olduğunu düşünüyor ve tatil bölgelerine gidiyor. Bu yüzden esnaf da umduğunu bulamıyor" ifadelerine yer verdi.

Cingöz'den esnafa çağrı

Fahiş fiyat uygulanmaması konusunda esnafa çağrıda bulunan Cingöz, “Alışveriş açısından sadece gurbetçiler ve yerli müşteriler kaldı. Onlara iyi davranın, kaliteli hizmet verip kaliteli ürün satın ki memnun kalsınlar bir dahaki seneye de sadece kendileri değil, eşine dostuna da tavsiyede bulunsunlar. Ne kadar fazla gurbetçi gelirse esnaflar için de o kadar avantajlı bir dönem olur.  Tatil dönemi olduğu için yabancı müşterilerde de azalma var. Eylül ayı gibi normale dönmesini bekliyoruz" dedi.