Çocuk işçiliği ile mücadele günü kapsamında stant açıldı

Çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla toplumsal bilincin arttırılması ve çocuk işçiliğinin önlenmesi için 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücalede Günü Dünya çapında kutlanıyor. Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Babaeski Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü organizasyonunda 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü kapsamında Çocuk işçiliği ile mücadele standı açıldı.

Çocuk işçiliği ile mücadele günü kapsamında stant açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuk hakları sözleşmesine göre çocukların; eğitilme, giyinme, barınma, sağlık gibi birçok temel hakları bulunuyor. Çocuklar çalıştırıldıkları zaman bu haklarının birçoğundan mahrum kalıyor. Bu nedenle çocuk işçiliği insan hakları sorunu haline geliyor.

Çocuk İşçiliği konusunda 4857 sayılı İş Kanunu'nun 71. maddesine göre, 15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılmasının yasak olduğu düzenlenmiştir.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce çocukların yüksek yararını gözetmek suretiyle aile odaklı çalışmaları sürüyor.

Özellikle Müdürlük bünyesinde, Sokakta Çalıştırılan Çocukların tespiti amacıyla emniyet güçleri, zabıta ve sosyal çalışma görevlileri mobil ekipler oluşturulmuş, bu çocukların sokakta yaşama/çalıştırılma veya dilendirilme nedenleri araştırılmak üzere yapılan incelemeler ve tespitler neticesinde çocuk ve aile için uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendirilmesi sağlanıyor.

Risk altında olduğu değerlendirilen çocukların sosyal uyumlarının sağlanması ve topluma entegre olabilmeleri için Okul Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen sanatsal etkinlikler, kültürel etkinlikler ve kitap buluşmaları düzenleniyor.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Babaeski Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü organizasyonunda 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü kapsamında, Babaeski Belediyesi işbirliğiyle Belediye binası önünde Çocuk işçiliği ile mücadele standı açıldı.

Stantta vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Etkinliğe Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş etkinlikte yaptığı konuşmada, “yarınlara güvenle bakabilmek ve çocuklarımızı sokağa mahkûm etmemek adına çocuklardan alışveriş yapılmaması, el açanlara para verilmemesi, sokakta mendil ve su satan çocuklardan alım yapılmamasını, toplumun her kesiminin bu konuda duyarlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Ayrıca Özbaş, Babaeski İlçesinde gerçekleştirilen etkinlikte desteklerini esirgemeyen Babaeski Belediye Başkanlığına, Kırklareli Çocuk Hakları Komitesine, Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübüne ve Babaeski Sosyal Hizmet Merkezi personeline teşekkür etti.

 Haber Merkezi