Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırıyor

Edirne'de İl Halk Kütüphanesi'ne bağlı hizmet veren Gezici Kütüphane otobüsü Köy okullarında okuma alışkanlığını arttırıyor. Kütüphane her gün farklı bir okula götürülerek öğrencileri kitapla buluşturuyor.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Halk Kütüphanesi çalışanları Gezici Kütüphane’yi her gün farklı bir okula götürüyor. Kütüphanede 2 bin 500 kitap, 51 dergi, zeka oyunları, led televizyon, projeksiyon perde ve bilgisayarlar bulunuyor.

Kentteki kütüphanelere erişmekte zorluk yaşayan öğrenciler Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce kitapla buluşturuluyor.

2 yıl önce başlatılan projeyle mobil kütüphane aracı öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için hizmet veriyor.

Özellikle köy okullarını dolaşan kütüphane zengin içeriğiyle öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Her gün farklı bir okula giden kütüphane 15 günde bir güzergahını tekrar ediyor. Öğrenciler okumak istediği kitap veya dergiyi 15 günlüğüne ödünç alabiliyor.

Tayakadın Şehit Cem Havale İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mümin Kurtuldu, Gezici Kütüphane’den sürekli faydalandıklarını söyledi.

Mobil aracın okula 15 günde bir geldiğini belirten Kurtuldu, “Çocuklar kütüphane geldiği zaman çocuklarımız gerçekten heyecana kapılıyorlar ve 15 günde bir kitap değişimi yaptıkları için kitapları da okuyorlar. Öğretmenlerimle de konuştum bu konuyu nasıl bir etkisi var mı çocuklarımızda? Gerçekten çocuklarımızın tamamına yakın kitap okumayı sevdi. Biz çok memnunuz ve devamını istiyoruz. Şimdi bu uygulama başlayınca aslında bizim okulumuzda da kütüphane var ama bu farklı bir olay olduğu için çocuklarda bir heyecan yaratıyor. Hani gezici kütüphane ayağımıza geldi değişik bir ortam. Kitaplarını alıyorlar okuyorlar. Biz de dedik ki baktık çok kitap okuyan çocuğumuz var talep çok fazla olduğu için bizde okulumuzda şöyle bir uygulama başlattık, bu sene en çok kitap okuyan çocuklarımız arasında bir yarışma başlattık. Onlara ödüller vereceğiz. Daha teşvik edeceğiz. Daha çok da sevdirmeye özen sağlayacağız. Şimdi bizim 8 tane köyden taşımalı öğrencilerimiz var. Bunların tabi köylerinde okul olmadığı için kütüphaneye ulaşamıyorlar. Ama burada gezici kütüphane sayesinde onlar da buradaki çocuklar gibi kitaplarını okuyorlar, bu açıdan da yani bunun sayesinde de bu açığı kapatmış oluyoruz. Onlar da çok memnun. Yani onlar için bulunmaz bir fırsat bu. Teşekkür ediyoruz emeği geçenlere.” Dedi.

İlkokul öğrencisi Ada Sevinç de okuma alışkanlığı edindiğini aktardı.

İlkokul öğrencisi Sünnetecan Memedov ise kütüphanenin 15 günde bir geldiğini ve her geldiğinde farklı bir kitap aldığını iletti.

Umut Çevik de ödevlerini yaptıktan sonra gezici kütüphaneden aldığı kitabı okuduğunu vurguladı.