Cumhuriyet'in 100. yılında şehit ve gaziler unutulmadı

Edirne'de  İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler anısına anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet'in 100. yılında şehit ve gaziler unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Eski Cami'de program düzenlendi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda mevlit ve hatim programı düzenlendi. İmam Hatip okullarının görev aldığı programda şehit ve gaziler anısına mevlit okundu.

Eski Cami'de öğle vakti gerçekleştirilen programda Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafız Öğrencisi Cemali Molla Ahmet Kuran-ı Kerim tilaveti okudu.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi, Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 30 hafız hatim okudu.

Programda Edirne İl Müftülüğü görevlileri tarafından da Mevlit-i Şerif okundu. İmam Hatip öğrencileri Cami Musikisinin Seçkin Eserlerini de seslendirdi. Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program şehit ve gaziler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Doğukan Vurgun