'Daha büyük şampiyonalara hazırız'

Avrupa Kürek Şampiyonası kulvar belirleme ve eleme müsabakaları ile devam ediyor. Şampiyona Düzenleme Komitesi ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, 'Biz artık hem il olarak hem de nehirdeki altyapı buna müsait olduğu için daha büyük şampiyonalara ev sahipliği yapmak için ter dökeceğiz.' Dedi.

'Daha büyük şampiyonalara hazırız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki doğal parkuru Meriç Nehri’nde kıyasıya mücadele başladı.

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası Edirne Meriç Nehri’nde oluşturulan parkurda başladı. Tekneler suya indi, kıyasıya mücadele için ilk start verildi.

Şampiyonaya 25 ülkeden 500’e yakın sporcu kayıt yaptırdı. Geride kalan gün sporcular suya inmiş ve ekipmanların teknik testlerini yapmıştı. Tekneler bugün ise yarış için Meriç Nehri’ne indirildi.

Şampiyonaya 27 ülkeden 600 sporcu kayıt yaptırdı.

Şampiyona Düzenleme Komitesi ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Türkiye’nin çok önemli bir sınav verdiğini söyledi.

Ön eleme ve sıralama yarışlarının yapıldığını belirten İba, “Biz artık hem il olarak hem de nehirdeki altyapı buna müsait olduğu için daha büyük şampiyonalara ev sahipliği yapmak için ter dökeceğiz. Bu kadarını hayal etmiş miydik doğrusunu söylemek lazım biz de hayal ettik. Dün arifesi diye bahsettik bugün bayram. Şu anda 28 ülkenin 500 dolayında sporcunun katıldığı yarışların ön elemeleri ve sıralamaları yapılıyor. Akabinde yarışlar başlayacak yarın ve gün boyu devam edecek. Çok heyecanlıyız. Anlatılmaz ve inanılmaz bir şey. Şehrim adına kendi ülkemin çocukları adına gurur duyuyorum ve çok mutluyum. Umuyorum daha nicelerini burada göreceğiz.  Bundan sonra Balkan Şampiyonası var ve Avrupa Şampiyonası kadar sporcu katılımı bekliyoruz. Onun organizasyonları bir yandan yapılmaya başlandı.” dedi.

Parkurun kurulmasından dolayı sonraki organizasyonların daha kolay gerçekleştirileceğini ifade eden İba, ilk kez bu boyutta bir organizasyon yaptıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda 2 ulusal şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını aktaran İba, Balkan Şampiyonası’nın daha kolay geçeceğini belirtti.

İba, daha büyük şampiyonalara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti ve şunları kaydetti:

“Ben birkaç defa gördüm sporcular ilk defa bu parkurlarda yarışıyorlar ve kendi ülkelerindeki sporcularla ya aileleriyle ya da bu işin otoriteleriyle görüntülü konuşuyorlar.  İnanılmaz bir yer ve çok keyifli olduğunu söylüyorlar. Burası onların yarıştığı parkurların boyutuna göre çok büyük.  10 kulvarı olan bir parkur burası ve 6 kulvardan başka bir parkur görmemiştir onlarda. Yarışmacılar için eşitlikçi ve adil bir parkur. Çünkü hiçbir tarafı rüzgâr almıyor. Nehrin en büyük özelliği tam batıda tam doğuya uzanmasından kaynaklı yan rüzgârlardan ağaçlardan kaynaklı etkilenmiyor. Bizler çok olumlu söylemler duyuyoruz. Kayıkhanemizin, buradaki tesislerimizin olanakları güzel. Şehre yakınlığı çok güzel.  Yarışı biten gidiyor ve sonra tekrar geliyor. O yüzden gidiş gelişlerde sorun olmuyor. Ülke olarak şu ana kadar sınavımız başarılı gidiyor. Her şey doğru ve yolunda ilerliyor.”