Denetimler sıklaştı

Edirne'de okul çevrelerindeki gıda satışı yapan işletmeler, kasap ve toplu tüketim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.

Denetimler sıklaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam ediyor. Süloğlu Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren kasap ve toplu tüketim işletmelerinde denetimler gerçekleştirdi.

Ekipler, pişmemiş köfte ve sucuk, kanatlı eti, tek tırnaklı hayvan eti ve domuz eti/geni numunelerin analizi için Edirne kontrol laboratuvarına sevk etti.

Gıda Kontrol Görevlilerimiz tarafından İlçemiz genelinde rutin olarak gerçekleştirilmekte olan lokanta, kafe, restoran, okul kantinleri ve okul çevresindeki fastfood işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartları ile ürün kontrol ve denetimlerinin yanı sıra, tüketime sunulan et ürünlerinden Türk Gıda Kodeksine uygunluk ve ürün bileşimini kontrol amacıyla numune alma çalışmaları yapılmıştır.

Keşan Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise okul çevresinde bulunan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi.

“Tarladan Sofraya Sağlıklı ve Güvenli Gıda” sloganı doğrultusunda, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla yapılan denetimde işletmelerin hijyen şartları, ürün muhafaza koşulları, son kullanma tarihleri ve etiket kontrolleri yapıldı.

Alınan numuneler analiz için Edirne kontrol laboratuvarına sevk edildi.

Gıda denetim ekipleri tarafından vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla denetimlerin süreceği belirtildi.