Derneklerden Edirnespor'a destek çağrısı

Edirne'de Sınır Beyi, Batı Kale ve Serhad Çocukları Taraftarlar Derneği hazırladıkları ortak basın açıklaması ile Edirnespor'a destek çağırısında bulundu.

Derneklerden Edirnespor'a destek çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirnespor'un içinde bulunduğu durumu üzüntü ve kaygı ile takip ettiklerini belirten dernek temsilcileri, kentin takımına sahip çıkma ve elini taşın altına koyma çağrısı yaptı. Ortak açıklama hazırlayan dernekler, bunu sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Ortak hazırlanan açıklamada, Edirne’de yaşayan, nefes alan, ekmeğini kazanan ve bu şehirde okuyan herkesin birleştiği noktanın Edirnespor olmalıyken, maalesef herkes tarafından çok daha geri planda tutulduğu belirtildi.

"Amatör bataklığına dönüş kaçınılmaz olacak"

Herkesin şehrinin takımını desteklemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamanın devamında  “Bu şehrin en büyük marka değeri Edirnespordur. Yılarca profesyonel liglerin hasretini çektik ve 2020-2021 sezonunda amatör bataklığından kurtularak layık olduğumuz profesyonel liglere yükseldik. Tüm şehir Edirnespor çatısı altında birleşmezse tekrardan amatör bataklığına dönüş kaçınılmaz olacaktır. Yıllardır sadece belediye desteği ile bu takım buralara geldi. Son zamanlarda ise yine belediye ve valiliğin destekleri ile ayakta kalmaya çalışıyor. Ancak artan maliyetlerden dolayı takımımıza hep birlikte destek vermemiz gerekmektedir. Az çok demeden tüm şehir bunu yapmalıyız. Bizler her zaman takımımızın yanında olacağız." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Edirnespor'un maçlarını Tuncaspor için yapılan tesislerde oynayacağı hatırlatılan açıklamada, oradaki kapasite yetersizliği ve yerleşimi nedeniyle maçların 25 Kasım Stadyumu'nda yapılması talep edildi.

Haber Merkezi