Devlet desteği ile başladı, hayatı değişti

​​​​​​​Edirneli Kadriye Kuzucu'nun hayatı 'Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi' ile hayatı değişti. Proje kapsamında 6 büyükbaş hayvan alan Kuzucu, hayvan sayısını 2 katına çıkardı.

Devlet desteği ile başladı, hayatı değişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirneli Kadriye Kuzucu’nun hayatı ‘Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi’ ile hayatı değişti. Proje kapsamında 6 büyükbaş hayvan alan Kuzucu, hayvan sayısını 2 katına çıkardı.

Edirne merkeze bağlı Kemalköy’de yaşayan evli ve 2 çocuk sahibi Kadriye Kuzucu Tarım ve Orman Bakanlığının projesiyle hayatını değiştirdi.

‘Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi’ kapsamında 2016’da başvuru yapan Kuzucu, 6 büyükbaş hayvan aldı.

Devlet desteğiyle hibe olarak aldığı 6 büyükbaş hayvan 14’e çıktı.

Süt, yoğurt, et, tereyağı ve kaymak satıp aile bütçesine katkı sağlayan Kuzucu, işlerini büyütüp aile ekonomisine daha fazla destek olmak istiyor.

Üretici Kadriye Kuzucu, 2016’da Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi’ne başvurduğunda kendisine çıkacağını tahmin etmediğini söyledi.

“Hayvanlara doğduklarındaki hava duruma göre isim verdi”

Dişi düve hibe edildiğini ve gün geçtikçe hayvanların çoğaldığını belirten Kuzucu, “Yani biz 8 seneden beri bu işle uğraşıyoruz. Çok da güzel oldu. Yani ekonomime, oğullarıma çok güzel bir destek oldu. Tabii ki erişim zahmeti var. Kolay bir iş yok yani. Lokmaya bile Çiğnemeden yutamıyorsun. Her işin bir zahmeti var ama severek yaparsan başarırsın. Ben bunları ben evlenmeden önce de bizim kendimizde ineklerimiz vardı. Onlara da giriyordum. Severek yapıyordum ve burada da aynı şekilde severek yapıyorum. Hepsine isim koydum. İsimlerini geliyorlar. Kendilerini sevdiriyorlar. Süt verirken okşatıyorlar. Tabii ki ilk gelenlerimizden olan ilk yavrumuzun adı dişi olanın adı Yağmur. Bir tek o dişiydi. Diğerleri hep erkekti erkekleri sattık ya da kestiği sucuk yaptık. Sucuk yaptık ve konu komşuya sattık. O da güzel bir destek oldu bize. Yağmur vardı. Nisan ayında doğdu. Adını nisan koyduk. Eylül ayında doğdu. Adına Eylül koyduk. Bayramda doğdun adını Bayram koyduk. Ya şey bulutlu bir gündü. Adını bulut koyduk yani hava durumuna göre aylara göre özel günlere göre isimleri var.” Dedi.

Kuzucu, her sabah 6.30’da kalktığını ve ahıra gelerek hayvanların bakımını yaptığını dile getirdi.

Hayvanlardan sağdığı sütleri parkende olarak sattığını anlatan Kuzucu, Tarım ve Orman Bakanlığı personeline kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

“Komşularım beni hep destekledi”

Komşularının kendisini sürekli desteklediğini ifade eden Kuzucu, “Vallahi komşularım da tabii ki beni bu konuda desteklediler. Tabii ki bana evde de kendi evimin işini de ben buraya geldiğimde bana yardım bile ettiler.” Dedi