Dilmeç, telefonlarda bataryanın ömrünü uzatmanın püf noktalarını anlattı

Akıllı telefonlar, gelişen teknoloji ile birlikte artık hayatın bir parçası haline geldi. Telefonların şarjı bittiğinde teknolojik gelişmelerden uzak kalmak istemeyen vatandaşlar, alternatif yollara başvuruyor. Telefonun pil ömrü uzatmanın detaylarına ilişkin açıklamada bulunan Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, telefonu şarja takmak için tamamen bitmesini beklememek gerektiğine değindi.

Dilmeç, telefonlarda bataryanın ömrünü uzatmanın püf noktalarını anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Telefonun şarjının bitmesi ve hatta şarj aleti olmayan bir yerde telefon kapanmış bir şekilde kalmak, günümüz insanının en büyük sorunlarından biri haline geldi. Peki telefonu daha uzun süre kullanabilmek için pil ömrü nasıl uzatılabilir? Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, telefonları daha uzun ömürlü kullanmak için dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin açıklamada bulundu.

"Şarja takmak için tamamen bitmesini beklememeliyiz"

Telefonu şarja takmak için pilin tamamen bitmesini beklememek gerektiğini belirten Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, "Şarjı yüzde sıfıra kadar tüketmek oldukça zararlı. Pil tamamen boşaldığında, bir şarj döngüsü tamamlanıyor. Pillerin sınırlı bir şarj döngüsü var ve tamamlanan her tam döngü pile zarar veriyor. Bu nedenle, pil ömrünü iyileştirmek için yüzde 80’e kadar şarj etmek ve yüzde 20’ye kadar düştüğünde de yeniden şarj etmek yararlı olacaktır. Bataryayı tamamen bitirdiğinizde ömründen almış olursunuz. Yüzde 20'lik bir dilime geldiğinde bataryayı şarja takmak daha mantıklı olur. Böylece daha uzun ömürlü kullanmış olursunuz. Şarj da daha uzun süre dayanır" ifadelerine yer verdi.

Arka planda çalışan tüm uygulamaları temizlemenin de oldukça fayda sağlayacağını belirten Dilmeç,  Çok fazla uygulama kullanılması halinde uzun vadede daha fazla enerji harcayacağını ifade etti.

Doğukan Vurgun