Doğa Tarihi Müzesi, ziyaretçi, akınına uğradı

Edirne'de yaklaşık 2 yıl önce kapılarını açan Trakya Üniversitesi (TÜ) Karaağaç Yerleşkesi'nde Doğa Tarihi Müzesi, 2024 yılında 71 bin ziyaretçi ağırladı. 40 yıllık bir birikimle toplanan yüzlerce bitki ve hayvan örneğinin sergilendiği müze, her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttırıyor.

Doğa Tarihi Müzesi, ziyaretçi, akınına uğradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğa ve bilim meraklılarını ağırlayan Doğa Tarihi Müzesi'nde Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından 40 yıl biriktirilen bitki ve hayvan örnekleri sergileniyor.

Bilimsel zenginliği ve etkileyici koleksiyonlarıyla bölgenin önemli kültürel duraklarından birisi olan Doğa Tarihi Müzesi, içerisindeki örneklerle kendisine hayran bırakıyor.  Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ndeki tarihi ve turistik noktaları dolaşan ziyaretçiler, "Yaşayan müze" konseptiyle 2 yıl önce kapılarını açan Doğa Tarihi Müzesi'ne uğramdan geçmiyor.  2023 yılında 65 bin ziyaretçi ağırlayan müze 2024'te de ilgi odağı olarak 71 bin ziyaretçiyi ağırladı.

" Müzeye olan ilgi her geçen yıl artıyor"

Müzeye ilginin her geçen yıl arttığını söyleyen Müze Müdürü Özmen Yeltekin, Müzenin Trakya Üniversitesi’nin öz kaynaklarıyla oluşturulduğuna değindi.  Müzenin hazırlığının 40 yıl sürdüğünü belirten Yeltekin, Sergilenen tüm örneklerin farklı müze tekniklerine göre hazırlandığını ifade etti.

Biyoloji bölümünde toplanıp hazırlanan örneklerin, müze konseptiyle sergilendiğini aktaran Yeltekin, müzede 754 canlı türüne ait 1923 örnek sergilendiğini belirtti. 

Depolarda yaklaşık 150 bin örnek olduğunu ve bu örnekleri dönüşümlü olarak ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını söyleyen Yeltekin, "Müzemize olan ilgi artarak devam ediyor. Müzemiz açıldığı günden beri 136 bin ziyaretçi ağırladı, bunun 45 binini öğrenciler oluşturuyor. Öğrenciler gezilerinde ve günlük hayatlarında görme fırsatı bulamadıkları canlı türlerini inceleme fırsatı buluyor. Dönem ödevlerinde zorlandıkları kısımda bizim yardım edebileceğimiz bir şey varsa gelip o canlı türü hakkında bilgi alıyorlar. Bunun dışında Güzel Sanatlar Fakültesiyle aynı kampusu paylaştığımız için öğrenciler burada çizim çalışmaları yapıyor" ifadelerine yer verdi.