Duygulandıran ziyaret

Edirne heyetinin ziyaretinde duygulu anlar yaşandı. Bakan Müezzinoğlu, 'Galiba sizi uğurlarken mendil gerekli olacak' diyerek, ziyaretten ne kadar mutlu olduğunu gösterdi.

Duygulandıran ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atandıktan sonra Edirnelilerin ziyareti ile karşılaşan Bakan Müezzinoğlu, ziyarette duygulandı. 200 kişiye yaklaşan Edirne grubunu karşısında gören Bakan Müezzinoğlu, gözyaşlarına zor hakim oldu. Vali Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İlçe Belediye Başkanları ve Kaymakamlar, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı ziyarette Bakan Müezzinoğlu, “Edirne’nin yarınlarını, bugünlerinden daha iyi yapabilmek adına üzerimize düşen görevleri titizlikle ve duyarlılıkla yerine getirme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“ÖNEMLİ YATIRIMLAR GÖRDÜK”

Ziyarette söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ Burada arkadaşlar gelmeden önce Sn. Bakanımızla uzun bir süre konuşma fırsatı da bulduk. Sorunlarımızı taleplerimizi ilettik. Sn. Bakanım, sizin Sağlık Bakanlığınız döneminde Edirne gerçekten önemli yatırımlara kavuştu. Sağlık Bakanlığınızın bir kısmında Edirne milletvekili değildiniz. Partinizin takdiriyle Bursa’ya geçmiştiniz bu da gerçekten herkese nasip olmayacak bir şey. Çünkü Osmanlının 3 başkentinin 3’ ünde de sondan başlayarak geriye doğru olsa da milletvekilliği gibi kutsal bir görev yapmış oldunuz. Tabi bildiğim kadarıyla sizin Sağlık Bakanlığından ayrılmanız sizi üzmedi etkilemedi ama biliniz ki Edirneliler sizden çok daha fazla üzülmüştü. 2011 yılında 24. Dönemde 12 haziran 2011 seçimlerinde farklı partilerden milletvekili adayı olarak seçilmiş ve parlamentoya girmiştik, Edirne milletvekilleri olarak. Bu anlamda sizinle hem bir tarafta siyasi rakip diğer taraftan da insani boyutunda iki arkadaş dost ve en önemlisi abi kardeş olarak uzun süredir siyaset arenasında görev yapıyoruz. Hep söylediğimiz bir söz vardır; siyaset, siyaset zamanında seçim meydanlarında yapılır. Ama siyasetin en büyük amacı halka hizmet seçildiğiniz bölgenin ötesinde bütün millete hizmet etmektir. Büyük bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki bugün bu salondaki fotoğraf Edirne’de çok uzun yıllardır bütün Edirnelilerin arzu ettiği zaman zaman başka illere gıpta ederek bakmamıza neden olan o birlik ve beraberliği sağlamış durumda. Buda tabi ki sizin hem insanlarla iletişiminiz insanlara olan yaklaşımınız kadir şahsınız çok önemli. Edirnelilerin de şu tarafını teslim etmemiz gerekiyor ki; Edirneliler, kendisine hizmet edeni bağrına basar ve asla ama asla unutmaz. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Bugün bu salonda Edirne’deki tüm sivil toplum örgütleri, bütün siyasi görüşten insanlar, tüm kademelerdeki yöneticiler varsa bu sizin Edirneliler tarafından kendi yüreklerine bağırlarına basıldığınızın da somut bir göstergesidir. Rabbim herkese bu kadar sevilmeyi bu kadar gönüle koyulmayı nasip etsin. Biz sizleri seviyoruz. Hem insancıllığınızı hem de hizmet aşkınızı hem bulunduğunuz bölgeye hizmetten öte bir birlik beraberlik emsali olmanızı seviyoruz. Dolayısıyla Edirneliler hangi ilden milletvekilliği olursanız olun, seçilseniz de seçilmeseniz de hangi ünvanda hangi görevde olursanız olun Mehmet Müezzinoğlu’nu bundan sonra aynı şekilde aynı duygularla sevmeye devam edecektir. İyi ki varsınız.” Dedi.

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Müezzinoğlu’nun Bakan olmasından mutlu olduklarını belirten Milletvekili Rafet Sezen ise, “Sn. Bakanım bu görevi Allah size tekrar nasip etti. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Tüm Edirnelilerin birlik ve beraberliği daim olur bu çok güzel bir tablo bu güne kadar Edirne’nin böyle bir tablo yaşadığını sanmıyor hatırlamıyorum. Ama sizin sayenizde 2011den bu yana birlik beraberlik anlayışının bu noktaya geldiği hepimiz tarafından gururla izleniyor. İnşallah bu tablo ilelebet daim olur Edirne’nin buna ihtiyacı var. Bu birlik beraberliğe Türkiye’mizin ihtiyacı var. Bu birlik beraberlikte kimseyi ayırmamanız, ayrım yapmamanızda çok büyük bir payınız var. 2011’den bu yana bizlere çok şey öğrettiniz. Özellikle bana sabretmeyi öğrettiniz. Ben de sizin sayenizde Edirne Milletvekilliğine devam ediyorum. 10 ayı geçtim, sizin desteğinizi şu geçen 100 günlük sürede Bakanlıktan ayrıldığınız süreçte çok daha farklı bir şekilde hissettim. Bu güne kadar hep bizim yanımızda oldunuz. Bu günden sonra da hiç şüphem yok. Rabbim size gayret kuvvet versin diyerek mübarek olsun diyor saygılar sunuyorum” dedi.

“RABBİM UTANDIRMASIN”

“Edirne, vefakar ve vatanını milletini, bayrağını inançların ne olduğunu bilen değerlerine sahip çıkan bir ildir” diyen Vali Günay Özdemir ise “Çünkü işgali savaşı yaşamış ve Trakya’da zulmü görmüş ve vatanın devletin ne olduğunu bizlerden daha iyi bilen insanlardır. Ben Edirne de vali olarak görev yaptığım ve Edirnelileri tanıdığım için çok mutlu oldum. Yalnız üzüntümüz Edirne’de bir iş yapabilmek için bir Bakanımızın olması gerekiyordu, bir Bakanımızın olması demek bütün bakanlıklarda işimizin daha rahat yürüyeceği anlamına geldiği için biz bu konuda biraz kırıktık. 1 Kasım seçimlerinden sonra bakan olmaması yapacağımız bazı işlerde bir yönümüz eksik olacak, Ankara ayağımız eksik olacak bu konuda biraz endişeliydik. Hem Edirne’den hem Kars’tan  iki Bakanımız olması Hızlı Tren projesinin de daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum. Bu da Edirne için bir avantajdır. Bunun dışında Edirne, Trakya ve Balkanlar konusunda biliyorsunuz yıllardır merkezlik yapmış ve Edirne’nin gelişmesi demek Balkanların gelişmesi demektir. Edirne’de yapılacak her türlü faaliyet, gelişme Balkanlar anlamında da aynı şekilde gelişme demektir. Bunun için ben Sn. Bakanımızın hem Edirne’nin hem de Balkanların Bakanı olduğunu değerlendiriyorum. Bundan sonra 15’Temmuz sonrası Edirne’de Sn. Bakanımız birlik ve beraberlik çıtasını ciddi boyutta yükseltmiştir. Bu konuda bizim omzumuza da böyle bire görev yükledi. Biz de Sn. Bakanımızın yükselttiği bu çıtayı Sn. Bakanımızın Emirleri ve gölgesinde biz bu çıtayı daha da yükselteceğiz. Daha önce Edirne için yaptıklarınız bundan sonra yapacaklarınızın bir göstergesi olarak düşünüyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim utandırmasın” dedi.

“ÜLKENİN ZOR VE SIKINTILI GÜNLERİ VAR”

Ziyaretten çok mutlu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “önümüzdeki sürecin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Edirne ile 2011’den bu zamana çok samimi çok yürekten bir duygu bağı oluştu. Bu duygu bağı yalnız Ak Partililer ile değil tüm Edirneli hemşerilerle oluştu. Güçlü bir bağ oluştu. O bağın hak ve hukukunu koruyabilmeyi ve yerine getirmeyi rabbim bana nasip etsin. Edirne’nin yarınlarını bugünlerinden daha iyi yapabilmek adına üzerimize düşen görevleri titizlikle ve duyarlılıkla yerine getirme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Tabi bu dönem Bursa Milletvekilliği yapma nasip oldu. Herkese nasip olmaz. Ama her zaman bir Edirne milletvekili olarak yanınızda olacağım, koşullar ne olursa olsun Trakyalı hemşerilerimiz için elimizden geleni yapacağız. Bu güne kadar yaptıklarımız için bir şey söylemek istemiyorum, fakat bundan sonra yapacaklarımız için rabbim güç kuvvet versin. Birlik ve beraberlik içerisinde daha fazlasını yapabilmeyi nasip etsin. Rahmet ,temenni ve dualarınızı istiyorum. Rahmetli babam beni 14 yaşımda Türkiye’ye trene bindirip yolcu ederken söylediği bir söz vardı ‘evladım biz sana güveniyoruz önce kendini mahcup etme sonra bizleri’ Neredeyse 45 yılı geçmiş. Bu süre zarfında rabbime, kendime mahcup olmamak sonrada beni tanıyan bana güvenenlere mahcup olmamak gibi bir hayat felsefesi doğrultusunda bu günlere geldik. Rabbim bundan sonra da önce kendimizi sonra da bize inanan bize güvenenleri mahcup etmemeyi bize nasip etsin. Bu vesileyle rahmetli babamı da rahmetle anıyorum. Ülkenin zor ve sıkıntılı günleri var. Ayrıştıran, çatıştıran günlerin bedellerini de ağır bir şekilde ödemiş bir milletiz. Ayrıştıran, çatıştıran ve bu milletin kaderiyle oynamak isteyenlere fırsat vermeyecek tek bir sihirli değnek var oda birlik ve beraberliktir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize büyük vasiyeti var; muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır bu millete. Biz diğer milletlerden geri kalan, başını öne eğen bir millet olmayı asla kabul etmedik edemeyiz de. Hayat felsefemiz, siyasi tercihlerimiz farklı olsa da bayrağımız bir vatanımız bir, hedefimiz birdir. Hele de seçilmişlerin, seçildiği günden itibaren tek bir sorumluluğu var. Seçildiği bölgeye, bölgenin partililerine değil biz iktidarız 80 milyona sorumluluğumuz var. Recep Bey Edirne Belediye Başkanı, fakat ayrım yoktur. Önemli olan Edirne’nin büyüyüp gelişmesidir. İlerleyen zamanlarda Edirne Tekirdağ ve Kırklareli’nin üst yönetimleriyle görüşüp Trakya için farklı proje değerlendirmeleri de yapacağız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Haber Merkezi