Edirne Barosu'na taze kan

Edirne'de stajyerliğini başarı ile tamamlayan Hazal Yaman, avukatlık yolundaki ilk adımını attı. Düzenlenen törenle Edirne Barosu'na katılan Yaman, gerçekleşen yemin tören ile cübbe giyip ruhsatını aldı.

Edirne Barosu'na taze kan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Barosu’nun yeni avukatı Hazal Yaman, yemin edip cübbe giyerek görevine başladı. Avukat Altan Yavuz’un yanında stajını tamamlayan Hazal Yaman için Edirne Barosu’nda yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende konuşan genç Avukat Hazal Yaman, bu mutlu ve gururlu gününde kendisini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

Törende konuşan Av. Altan Yavuz, genç avukat Hazal Yaman'ın  hırslı yapısıyla üstlendiği işi ne kadar zor olsa da başarabilme gücünü ve iradesini gösterdiğini belirterek meslek hayatında başarılarının devamını diledi.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, avukatların hakkı bulup, tescil ettirenler olduğunu söyledi.

Vatandaşların avukatlar aracılığı ile haklarını aradığını belirten Karakoç, “Yakın coğrafyamızda Orta Doğu'da İsrail zulmü altında soykırım uğrayan mazlum Filistin halkının da, Diyarbakır'da kanımızı donduran Narin kızımızın da, Malkara'da vicdanlara sığmayan Sıla evladımızın da hakkını, hukukunu koruyanlarız. Ulu önder, eşsiz lider, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünde de vurguladığı üzere, ‘Herhalde âlemde bir hak vardır ve hak tüm kuvvetlerin üstündedir.’ İşte bu yüzdendir ki dünyanın siyasal tarihinin hangi sayfasına bakarsanız bakın, nerede ezilen bir sınıf mücadelesi, nerede bir adalet arayışı, nerede bir hak kavramı üzerinde birleşmiş bir topluluk varsa o topluluğun da, o devrimin de başat öncülüğünü, liderliğini biz avukatlar yapmışızdır. Çünkü eğer avukatlar yoksa yurttaşlar hak arama hürriyetlerini olması gerektiği etkinlikte maalesef kullanamıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Karakoç'un konuşmasının ardından baroya yeni katılan genç Avukat Hazal Yaman meslek yeminini etti.  Av. Altan Yavuz ve Karakoç daha sonra Yaman’a cübbesini giydirip meslek ruhsatını verdi.

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman’ın kızı olan Hazal Yaman’ın yemin törenine Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, baro yönetim kurulu üyeleri, merkez mahalle muhtarları ve Yaman’ın yakınları katıldı.

Tören, fotoğraf çekimleri ile sona erdi.