Edirne Belediyesinden hızlı tren manzaralı 16 bin metrekare arazi

Her hafta cuma günü kurulan, yerli yabancı birçok turistin ilgi gösterdiği Ulus Pazarı Edirne Belediyesi tarafından 22 Ağustos Salı günü saat 15.15'te ihaleye usulüyle satılacak.

Edirne Belediyesinden hızlı tren manzaralı 16 bin metrekare arazi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 16 bin metrekare olan arazinin satışına Edirneliler tepki gösteriyor. Ancak belediye taşınmazın satılması konusunda eleştirilere kulaklarını tıkamış durumda.

Sivil toplum kuruluşlarının satışa karşı çıkmasına rağmen ihale edilecek olan arsanın tahmini satış fiyatı 400 milyon lira olarak belirlendi.

Geçici teminat bedelinin 12 milyon lira olarak açıklanan arsanın imar durumu ise ticaret alanı olarak kayıtlı bulunuyor.

Belediye tarafından ilan yoluyla duyurulan ihale kapalı teklif (artırma) usulüyle satılacak.

Kentteki emlak uzmanları arazinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı süren hızlı tren projesiyle astronomik rakamları görebileceğini ileri sürdü.

Kentin en önemli arazilerinden olan arsanın satışa çıkarıldığına dair herhangi bir duyurunun yapılmaması da birçok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılandı. İhalenin hızlı bir şekilde fazlaca duyurulmadan yapılması birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

Pazar ve çevre esnafı Ulus Pazarı’nın taşınmasıyla birlikte işlerde düşüş yaşanacağını ön görüyor.

Haber Merkezi