'Edirne cezalandırılmıştır'

Gürkan "Edirne Akp'ye oy vermediği için cezalandırılmıştır. Aksini iddia eden varsa gelsin tartışalım" dedi.

'Edirne cezalandırılmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan "Edirne Akp'ye oy vermediği için cezalandırılmıştır. Aksini iddia eden varsa gelsin tartışalım" dedi.

Gürkan,Lalezar restoranda düzenlediği basın toplantısında, milletvekili seçildiği tarihten bu yana yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Hemen hemen her hafta sonu Edirne'ye gelerek vatandaşların yaşadıkları sorunları dinlediğini, bu problemlerin çözümü için de konuyu meclise taşıdığını anlatan Gürkan, ''1 yıl içinde kendi adıma 2 kanun teklifi verdim, toplamda ise 21 kanun teklifinin oluşmasına imza attım. 13 yazılı soru önergesi verdik, kentimizle ilgili. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Edirne'yi savunmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Gürkan, genel seçimlerden önce Edirne'ye çok sayıda siyasetçinin, iş adamının geldiğini ve birtakım vaatlerde bulunduğunu, seçim sonrası verilen sözlerin tutulmadığını öne sürdü.

Edirne'ye gelenlerden kente bir fidan dikmesini isteyen Gürkan, ''Edirne'ye her gelen siyasetçi, iş adamı, bir fidan dikse küçük bir ormanlık olurdu, çünkü bu gelenlerden Edirne'nin destek görmesi mümkün değil. Bari bundan sonra gelecek olanlar bir fidan diksin de kentimizin kazancı olsun'' diye konuştu.

"SINIR TİCARETİ YOK"

Gürkan, Edirne'nin sınır kenti olmasına rağmen sınır ticareti yapamadığını, ''Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Edirne, bir türlü sınır ticareti kapsamına alınmadı. Sınır kentiyiz ama bir Balkan Ticaret Merkezi kuramıyoruz'' diyerek, "Edirneliler cezalandırılmıştır. İki ülkeye komşu olmasına rağmen sınır ticareti olmayan Edirne, gümrüklerden faydalanamamakta, Edirneliler adeta kaçakçı muamelesi görmektedir" dedi.

"YÜZMEYE DAVET EDECEĞİZ"

Ergene Nehri'ndeki kirliliği önleme konusunda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını savunan Gürkan, sivil toplum örgütlerinin baskılarıyla Ergene Nehri'nin temizlenmesi konusunda hükümetin bir eylem planı ortaya koyduğunu belirterek, ''Bu süreci dikkatle takip ediyoruz. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu geçen yıl seçim kampanyasında geldiğinde 2012-2013'te Ergene Nehri'nde yüzüleceğini söylemişti. Eğer 2013 yılında yüzülebilecek duruma gelirse biz kendilerini hep beraber yüzmeye davet edeceğiz'' diye konuştu.