Edirne'de 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi

Edirne'de Cumhuriyetin 100'ncü Yılı dolayısıyla 'Geçmişe Saygı, Geleceğe Güvenle' temalı yürüyüş düzenlendi.

Edirne'de 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEB-AKUB Arama ve Kurtarma Birliği'nde düzenlenen etkinlik Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği Ekibi, gönüllü öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk olarak sabah Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile başlayan etkinlikte, Karagöz Tabya, Aynalı Tabya, Hıdırlık Tabya, Yıldırım Köprüsü ziyaret edildi. Daha sonra Lozan Anıtı önünde buluşan kalabalık, Jandarma Şehitliği, Tunca ve Meriç Köprüsü'nü geçerek Saraçlar Caddesi boyunca yürüyüş yaptı.

Atatürk Anıtı önünde sona eren etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü İş, Sağlık ve güvenlik Birimi Koordinatörü Ahmet Tevfik Erdem, "Milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarırken Cumhuriyet'imizin 100. yılında milli mücadelemizin köklü hatırasını yaşatılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği Ekibi, gönüllü öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımı ile yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğimizin teması Geçmişe saygı, geleceğe güvenle olarak belirlendi. Sabah Askeri Hastane Şehitliği ile başlayan ziyaretimiz, Aynalı Tabya, Hıdırlık Tabya, Karagöz Tabya Yılkdırım Köprüsü, Lozan Anıtı, Jandarma Şehitliği, Meriç ve Tunca Köprüleri üzerinden yürüyerek Atatürk Anıtı'nda sona erdi" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi