Edirne'de geleceğin teknoloji yıldızları için büyük sınav

T3 Vakfı, Gençlik- Spor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa düzenlenen DENEYAP Uygulama Sınavı, 81 ilde olduğu gibi Edirne'de büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Edirne'de geleceğin teknoloji yıldızları için büyük sınav
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deneyap Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı, Türkiye genelinde 81 ilde 118 merkezde eş zamanlı yapıldı. Edirne’de de bin öğrenci 3. aşamadan oluşan uygulama sınavına katıldı.

3 aşamadan oluşan uygulama sınavının ilk aşaması olan yazılı sınava bin öğrenci katıldı. Sınavın ikinci aşamasında çevrimiçi görev tamamlama yapılırken, son aşamada ise 400 öğrenci, teknoloji ve inovasyon konusundaki yeteneklerini sergiledi.

Geleceğin teknoloji yıldızları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. DENEYAP Uygulama Sınavı çerçevesinde Edirne’de 400 öğrenci 3. aşama olan uygulama sınavını başarıyla tamamladı.

İlk aşamaya katılan öğrenciler, bilgi birikimlerini test etti. İkinci aşamada ise  çevrimiçi platform üzerinden belirli görevleri yerine getirdiler. Son sınavda teknoloji ve inovasyon konusundaki yeteneklerini sergileyen öğrenciler, Bu aşamada, farklı projeler ve uygulamalar üzerinden değerlendirildi.

Deneyap Türkiye Uygulama Sınavını başarıyla geçen öğrenciler, DENEYAP Atölyelerinde eğitim hakkı kazanacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı T3 İl Sorumlusu Burak Cambaz ve T3 Bölge Koordinatörü Tarık Hatipler de öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Türkiye genelinde düzenlenen bu kapsamlı sınav, gençlerin teknolojik becerilerini geliştirmek ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Merkezi