Edirne'de hava sıcaklığının artması bekleniyor

Edirne'de bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının hafta sonuna kadar daha da artması bekleniyor.

Edirne'de hava sıcaklığının artması bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kavurucu sıcaklar etkili olmaya devam edecek

Hava sıcaklığı bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Vatandaşlar serin hava beklerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğini bildirdi.  Hafta başından beri 38 derecelerde seyreden hava sıcaklığı hafta sonuna doğru 40 derecelere yükselecek.

Edirne' de Özellikle sabah saatlerinde nem oranının da yüksek olması nedeniyle hissedilen sıcaklık daha da artıyor. Ancak havanın ısınmasıyla nem düşüyor. Hava sıcaklığının bu denli artmasının en büyük sebebi ise şüphesiz küresel ısınma…
Sıcaklığın etkisinin kentte en fazla gözlemlendiği yer ise Meriç ve Tunca Nehirleri oldu.
Kış aylarında yatağından çıkıp taşkınlara neden olan ve taşkın döneminde 2 bin 500 metreküp debi ile akan Meriç Nehri sadece 46 metreküp/saniye ile akıyor.
Tunca Nehri’nde ise durum daha da kötü Edirne’nin bir diğer iç nehrinde debi şuanda sadece 3 metreküp bölü saniye yani neredeyse kurumak üzere…

Öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.