Edirne'de, Havada Yüzmek  oyunu perde alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Edirne Devlet Tiyatrosu,  8-9 ve 10 Ekim tarihlerinde 'Havada Yüzmek' adlı oyun sahnelenecek. Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda,  Edirne Devlet Tiyatrosu'nda  8 Ekimde perde diyecek oyunun konusu İngiltere'de bir akıl hastanesinde yaşanan gerçek  hayat hikayesini anlatıyor.

Edirne'de, Havada Yüzmek  oyunu perde alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oyun, akıl hastanesinde 2 kadınının hikayesini anlatıyor

Edirne Devlet Tiyatrosu Sahnesinde sahne alacak 'Havada Yüzmek' oyunu, İngiltere’de yaşamış iki kadının 1920’li yıllarda başlayıp 1970’li yıllara dek uzanan gerçek yaşam hikâyesini anlatır. Bu iki kadın, erkek egemen, baskıcı bir toplumda, toplumun ahlak kurallarına aykırı oldukları gerekçesi ile henüz 20’li yaşlarındayken dönemin, sabıkalı akıl hastalıkları hastanesine kapatılırlar. Hiç kimsenin umursamadığı hatta kapatıldıkları yerde unutulan bu iki kadın, hiçlik ve terk edilmişlik karşısında zamanın ve mekânın önemini yitirdiği bambaşka bir dünya yaratıkları anlatılıyor.

Ahlak kurallarına uymadıkları gerekçesiyle, dünya tarihinin utanç sayfalarında yer alan, sabıkalı akıl hastalıkları hastanesine hapsedilmiş iki kadından  Persephone (Filiz Uysal Güç) ve  Dora'yı da  (Demet Benli)  canlandırıyor.

Charlotte Jones'in yazdığı, Seçil Honeywill'in çevirdiği ve Rejisör Yunus Emre Bozdoğan'ın ele aldığı 'Havada Yüzmek' adlı oyun ,8 Ekim 2024 Salı günü sahnelenecek. Ekim ayının ilk oyunu için biletler www.devtiyatro.gov.tr online sitesinde satışa sunuldu.

MUHABİR