Edirne'de hizmete giren öğretmenevi misafirlerini kabul etmeye başladı

Edirne'de Barutluk Mahallesi Ahmet Taşçı Caddesi'nde bulunan Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Edirne Öğretmenevine dönüştürüldü.

Edirne'de hizmete giren öğretmenevi misafirlerini kabul etmeye başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan ve 2016 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan öğretmenevinin yerine yenisinin yapılması ya da yeniden başka bir yerde açılması konusu uzun süredir merak ediliyordu.  2021 yılında Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konaklama dalında kat hizmeti, ön büro, yiyecek içecek dalında mutfak ve servis bölümü öğrencilerinin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla açılışı yapılan Uygulama Oteli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifiyle Vali Sezer tarafından Edirne Öğretmenevine tahsis edildi. Barutluk Mahallesi Ahmet Taşçı Caddesi'nde bulunan Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, öğretmenevi olarak hizmete girdi.

Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı'nın teklif sunması üzerine Edirne Valisi Yunus Sezer'in uygun görmesi ile Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulama oteli, öğretmenevine tahsis edildiğini belirten Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Şeref Uz, öğretmenevinin tahsisinden dolayı Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, müdür yardımcıları ve şube müdürlerine teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

45 oda ve 125 yatak kapasiteli Öğretmenevinin misafir kabulüne başladığı belirtildi.

Burcu Temel