Edirne'de kiralık ev sorunu büyüyor

Turizm kenti Edirne'de öğrenci ve memur sayısının artmasıyla birlikte kiralık ev sorunu da büyüdü. Uzun zamandan beri yüzde 25 zam oranı ile 3,4, 5 bin lira kira ile oturan kiracıların olduğunu söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, tayin döneminde olduğu için memurların yoğun şekilde kente geldiğini ve ev arayışında olduğunu, Ağustos ayında öğrencilerin gelmeye başlamasıyla bu kiralık ev sorununun çok daha büyük boyutlara ulaşacağını ifade etti.

Edirne'de kiralık ev sorunu büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarih ve turizmin başkenti olan Edirne'de kiralık evlerin az olması en büyük sorunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Öğrenci şehri olarak da bilinen Edirne, tayin dönemi dolayısıyla kente gelecek yeni memurların da tercihi oluyor. Ancak kente yerleşecek olan memurlar ve öğrenciler, kiralık ev bulmakta oldukça zorlanıyor.

Ev tutacak personele ve öğrencilere piyasa araştırması yapması tavsiyesinde bulunan Çeker, şuanda bakıldığında 1+1 kiralık evlerin en düşüğünün 10 bin lira, 2+1'lerin 15-20 bin civarında seyrettiğini aktardı.

"Ağustos'a doğru öğrenciler de gelmeye başlayacak"

Kiralık ev bulmanın oldukça zorlaştığını belirten Çeker, "Kiralıklara baktığımız zaman şu anda çok az ve cevap veremiyoruz. Tayin zamanı olduğu için memurlar gelmeye başladı. Askeri personeller için eskiden lojmanları vardı. Onların da lojmanları iptal olduğundan dolayı onlar kiralık yerleri arıyorlar. Onların bir arayışları var, gümrükçülerin bir arayışı var. Şu anda onlara cevap vermeye çalışıyoruz. Aslında Edirne'de çok ev var. Belediyenin yapı kullanım belgesi vermediği bir sürü yeni yapılan ve boş bina var. Birçok insan da evini kiraya vermiyor. Kiralıklar çok kısıtlı. Öğrenciler gelmeye başlayınca nasıl cevap vereceğiz bilemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Belediyenin yapı kullanım belgesi vermediği çok bina var"

Konutlarda en büyük sıkıntının yapı kullanım belgeleri olduğuna değinen Çeker,"Bir çoğu da ondan dolayı kiraya verilmiyor. Yani müteahhit bitirmiş ama alamamış. Bu büyük sıkıntı. Hala yapı kullanım belgesi alamayanlar var. Seçim girdi. Seçim girince de yeni başkan geldi. Yeni başkanı oturtmaya çalışıyor, iş uzuyor. Herkesin müracaatları var. Yapı kullanımlarını alamıyorlar. Yapı kullanımlarını alamadığın zaman da elektriğini açamıyorsun, doğal gazını açamıyorsun, hiçbir şeyini açamıyorsun. İş sadece tapu ile olmuyor. O yüzden biraz da bundan kaynaktan sıkıntılar var" şeklinde açıklamada bulundu.

İpek Esma Çeşme