Edirne'de kırtasiyeler denetlendi

Edirne'de 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala saha denetimlerini arttıran Ticaret Bakanlığı ekipleri, kırtasiyelerde denetim yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Edirne'de kırtasiyeler denetlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi harekete geçen Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kırtasiyelerde fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi. Öğrencilerin ihtiyaçları arasında yer alan kalem defter ve diğer malzemelerin satışının yapıldığı kırtasiyelerde denetim yapan ekipler, işletme sahiplerini bilgilendirdi.

Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketlerini tek tek kontrol eden ekipler, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı.

Ekiplerin denetlediği kırtasiyenin sorumlusu Tamer Dillek, denetimleri faydalı bulduklarını ve bu ekiplerin bilgilendirmesine göre hareket ettiklerini ifade etti.

"YAPRAK SAYILARINA VE RAFLARDAKİ ETİKETLEME DÜZENİNE BAKTILAR"

Yeni dönem öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını ve etiketlerini yaptıklarını söyleyen Dillek, "Ekipler bizi öğrencilere nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında bilgilendiriyorlar. Biz de onların bize verdikleri görevler neticesinde hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz.  Okullar açılacağı için defter grupları öğrencinin ana malzemesi. Ekipler, defterlerin yaprak sayılarına ve raflardaki etiketleme düzenine baktılar. Etiket olup olmadığını kontrol ettiler. Çünkü o çok önemli. Müşterinin etiketi görmesi gerekiyor. Bu denetimler bizim için de iyi oluyor" dedi.

"VELİLERE SAHTE ÜRÜN DİKKAT UYARISI"

Standartlara uygun malzemeler almaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Dillek, "Yerli ürün olması daha iyi oluyor. Daha kaliteli malzeme almaları gerekiyor. Onlara dikkat etmeleri gerekiyor. Biz de zaten hepsini kaliteli şekilde müşteriye sunmaya çalışıyoruz. Kalem, defter grupları gibi ürünleri hep kaliteli malzemelerle satmaya çalışıyoruz. Çok fazla merdiven altı ürün satılı yapılıyor. Bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü kanserojen maddeler içerdiğinden dolayı  çocuklar kullandığında zararlı olabiliyor. Ürünün arkasında Türkiye Standartları Enstitüsü’nün(TSE)  amblemi vardır. Boyalarda da çocukların kullanabileceği logolar vardır. Bunlar çok önemli. Logoları görmeleri gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Kırtasiyelere yönelik denetimler, eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek. Konu ile ilgili tüketicilerden gelen CİMER, Haksız Fiyat Artışı Sistemi (HFA) vb. şikayetlerin de ayrıca değerlendirmeye alınacağı belirtildi.  Dilek Şahin