Edirne'de kuraklık tehlikesine rağmen çiftçiler buğday ekimini sürdürüyor

Türkiye'nin 'tahıl ambarı' olarak da nitelenen Edirne'de yaşanan kuraklık tehdidine rağmen çiftçiler, buğday ekimi için tarlaya girdi. İlde ekim sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçiler, tarlalarını sürerek buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

Edirne'de kuraklık tehlikesine rağmen çiftçiler buğday ekimini sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'deki kuraklık durumu, çiftçileri endişelendiriyor. Türkiye’nin “tahıl ambarı” olarak nitelendirilen kentte çiftçiler buğday ekimine başladı.

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, yağışların az olmasına rağmen zorlu mesaiyi sürdürdüklerini belirtti.

Yaz aylarının çok kurak geçtiğini ve son baharda da istenen yağışların gerçekleşmediğini ifade eden Öztürk, “Çiftçi zor durumda. Fakat her şeye rağmen üretime devam etmek adına kurak tohumunu atmaya başladı. Bu umuda atılan bir tohumdur. Ne olacağını daha önce yaşamadığımız için bilmiyoruz. inşallah aralık ayındaki yağışlar yeterli miktarda düşer. Buğdayların da gelişmesi için uygun bir hava koşulu olur. Yoksa Trakya çiftçisi ve Edirne çiftçisinin buğday sezonunda kötü bir sezon beklemektedir. bunun yanında artan maliyetler ve den dolayı çiftçinin ileriki dönemlerde gübreyi daha çok kullanması için destekleme, gübre ve mazot tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.” Dedi.

Doğukan Vurgun