Edirne'de oteller Kırkpınar'a hazır

Bu yıl 663'ncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri dolasıyla Edirne'de otellerin yüzde 99'u doldu.

Edirne'de oteller Kırkpınar'a hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

852 pehlivanın boy göstereceği bu yıl 663’ncüsü düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklar kapsamında otellerin yüzde 99’i doldu.

4 Temmuz Perşembe günü ön eleme güreşleriyle başlayan güreşler 7 Temmuz Pazar günü başpehlivanların seçilmesiyle son bulacak.

Edirne’ye çevre illerden gelen ve Kırkpınar’ı takip edecek vatandaşların sabit tercihi oteller. Kentteki otellerin ise yüzde 99’u doldu.

Kırkpınar Yağlı Güreşlerine yoğun ilgi olduğunu söyleyen Aliba Hotel Genel Müdürü Esra Göktepe Lynch, ‘’Türkiye’nin her yerinden çok yoğun telefon trafiğimiz oldu.  Özellikle Antalya, Düzce, Sakarya ve Bursa’dan çok yoğunluk aldık. Misafirlerimiz bekliyoruz. Yurt dışından da var özellikle Almanya, Avusturya’dan çok yoğun talepler var. Rezervasyonları oralardan almaya başladık. Hollanda ve Belçika’dan da rezervasyonlarını yaptırdılar. Kırkpınar’a gerçekten ilgi büyük.’’ Dedi.

Otellerdeki odaların dolmak üzere olduğuna değinen Göktepe Lynch, rezervasyonlarının son güne bırakılmamasının önemli olduğunu vurguladı.

Adresin Hotel İşletmeciliğini yürüten Can Pekbaş’da Hafta sonu için boş odalarının kalmadığını belirtti.

Kırkpınar’ın Edirne için düğün olduğunu dile getiren Pekbaş, ‘’ Antalya ağırlıklı ama Türkiye’nin hemen hemen her yerinden Balıkesir’den, Antalya’dan, İzmit’ten, Ankara’dan, Kırıkkale’den birçok şehirden gelen misafirlerimiz var. Onun haricinde yurt dışından gelen misafirlerimiz de olmaya başladı yavaş yavaş. Özellikle Balkan ülkelerinden, Balkan ağırlıklı misafirlerimiz Kırkpınar’ı ziyaret etmek için o geleneği görüp yerinde yaşamak için taleplerde bulunmaya başladılar.’’ Şeklinde konuştu.

Otellerin doluluk oranı ile ilgili konuşan Pekbaş, çok yoğun bir talep olduğunu dile getirirken otel sayısının yeterli olduğunu da belirtti.

‘’Ciğerciler de oteller kadar yoğun’’

Edirne’de 45 senedir ciğercilik yapan Mustafa Kemal İmrak, 663’ncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazır olduklarını belirtti.

İmrak, ciğercilerin stok yaptığını ve gelen misafirlere güzle hizmet vereceklerini söyledi.

Uzun yıllardır esnaflık yapan İmrak , ‘’Ciğeri lezzetli yapan ilk önce başta gelen hayvanımız. Edirne’nin danası olacak, Edirne’nin yağı, Edirne’nin unu. Bir de tabii bunun ustalık meziyetleri var. Dana ciğeri olması şartıyla iyi doğranması, içindeki zarın iyi ayıklanması, güzel yıkanması, tuzlanması, kızgın yağ ve bol miktarda hızlı ateş.’’ İfadelerini kullandı.

İmrak, Edirne’ye gelecek vatandaşlara yumuşak ciğer yemelerini tavsiye etti. 

Doğukan Vurgun