Edirne'de yaptırıyorlor

Edirne'ye günübirlik gelip, mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayan Yunan ve Bulgar turistler, araç bakımı olmak üzere mobilya ve alüminyum işleri gibi ustalık isteyen sektörler için de sanayi sitesini tercih ediyor.

Edirne'de yaptırıyorlor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sanayi sitesi Yunan ve Bulgar turistin gelişiyle uluslararası sanayi sitesi olma özelliğini taşıyor. Günübirlik alışverişe gelen Yunan ve Bulgar turist, artık otomobillerin servis tamir ve bakımlarını kentte yaptırıyorlar. Komşu ülke vatandaşlarının Edirne’yi seçmelerinin sebebi ise hem ustaların tecrübesi hem de ekonomik oluşu. Kendi ülkelerinde araç tamir bakım ve servis ile yedek parça fiyatları yarı yarıya olduğunu belirten Yunan ve Bulgar turistler ustaların da daha tecrübeli ve işlerini iyi yapmasından memnun olduklarını ifade ediyorlar.

"Burası daha hesaplı"

Bulgaristan’a göre araç bakımlarının Edirne’de yarı yarıya daha ucuza servis sağlandığını belirten Nedret Raşdim,“ Parçalar daha ucuz olduğu için Edirne sanayisine getiriyoruz araçlarımızı. Araçların bakımını yaptırıp alışverişe gidiyoruz. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya daha ucuz. Memnunuz. Araç parçaları da burada daha ucuz. ” dedi.

"Ustalar tecrübeli ve fiyatlar uygun"

Bulgaristan’ın Razgrad şehrinden aracını bakım için Edirne'ye getirdiğini söyleyen  Rufi Osman, "Burada daha ucuz ve hesaplı oluyor. Neredeyse yarı fiyatına o yüzden burayı tercih ediyoruz. Ustaları da tecrübeli ve araçların bakımını çok çabuk yapıyorlar. İyi oluyor. Memnunum. Hem aracımı bakıma getiriyorum hem de alışveriş yapıyorum. Çok Gelen var. Bakım yaptırdım. Elektrik sorunu vardı onun için getirdim" diye konuştu.

" İşlerimiz güzel gidiyor"

Komşu Yunanistan ve Bulgaristan’dan çok sayıda müşterisi olduğunu belirten Edirne'de sanayi sitesinde araç bakım ustası Zekai Arda Şaban,“Hem Yunanistan'dan hem Bulgaristan'dan çok sayıda müşterimiz var. Anlaşıyoruz. Güzel işler yapıyoruz. Onlarda bizden memnun kalıyor biz de onlardan memnunuz. İşlerimiz güzel gidiyor. Para olarak da daha cazibiz iyi anlaşıyoruz. Ustalık bakımından da beğeniyorlar. Daha inceleyip bakımını iyi yapıyoruz. Aracın parçası bozulunca biz tamir yapıyoruz” dedi.

"En çok Bulgaristan'dan geliyorlar"

Türkiye de araç parçalarının 3 kat daha ucuza olduğunu söyleyen Araç bakım ustası Caner Kızıltoprak, “Bize para kazandırıyorlar. Türkiye'de olan ustaların hiçbiri yurt dışında yok. Araba bol ama işlerini yaptıramıyorlar. Orada tamir olayı yok. Bu yüzden araçlarının bakım ve tamirini Türkiye'de yaptırıyorlar. Biz de elimizden geldiğince onlara cevap vermeye çalışıyoruz. Biz burada bin liraya bir parça değiştiriyorsak, onlar orada bin levaya değiştiriyorlar. Yani 3 katı olduğu için onlarda genelde burasını tercih ediyorlar. Herkesin işi görülüyor. En çok Bulgaristan'dan geliyorlar” ifadelerine yer verdi.