Edirne'de Yaz Spor Okullarına 3 bin öğrenciden fazla katılım bekleniyor

Edirne'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Yaz Spor Okulları açılışı, Şükrüpaşa Atletizm Sahasında gerçekleştirildi. Yaz spor okuluna 3 bin öğrenciden fazla katılım bekleniyor.

Edirne'de Yaz Spor Okullarına 3 bin öğrenciden fazla katılım bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından atletizm yarışmalarıyla devam etti. Yaz spor okulları, yaz döneminde spora olan ilgiyi artırmayı ve spora ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Haftada 2 gün temel eğitim sürecek olan yaz okulunda, öğrenciler katıldıkları branşlardan ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Yaz tatillerini değerlendirmek ve faydalı aktiviteler yapmak isteyen öğrenciler için kayıtlar, yaz sezonu boyunca devam edecek.

Projede, öğrencilerin yaz döneminde boş vakitlerini değerlendirerek spora yönlendirilmesi hedefleniyor. Geleneksel Türk okçuluğu, masa tenisi, atletizm, basketbol, kick boks, badminton, voleybol, tenis, kürek, güreş, wushu kung-fu, fitness, halk oyunları, bisiklet, okçuluk, yüzme, bocce, bowling, dart, boks, ragbi, jimnastik, satranç, judo, sualtı sporları ve pilates gibi birçok branş, öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu girişimi, öğrencilere sporu sevdirmeyi ve onların fiziksel aktivitelerle dolu bir yaz geçirmelerini sağlamayı hedefliyor.

Öğrenciler istedikleri branşa kayıt olarak yaz sezonu boyunca eğitim alıyor.

Katılımın yoğun olduğunu söyleyen Güreş antrenörü Abil Kara, “Güreş sporuna ilgi çok fazla. Yaz okullarında öğrencilerin temelini hazırlayarak eğitimler veriyoruz. Çok iyi öğrenciler yetişiyor. Kızlarımızın yoğun ilgisi var onları yetiştiriyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda Türkiye’yi temsil edecekler.” Dedi.

Sporun evrensel olduğunu söyleyen Karate antrenörü Mustafa Akkaya “Birçok branşta hizmet veriyoruz. Burada birçok branşın antrenörleri sahada ve tanıtımı yapılıyor. Bizde karate antrenörü olarak sahadayız. 7 yaş üzeri öğrencileri alıyoruz ama daha miniklerimizde var. Çok heyecanlılar çok azimliler. Bizim en küçük öğrencimiz 5 buçuk yaşında ve 2 ay önce başladı çok azimli. Beyaz kuşaktan sarı kuşağa geçti. Özellikle spora kızların ilgisi çok fazla bu da bizi çok memnun ediyor. Spor evrenseldir kız erkek ayrımı yapılmaz.” Şeklinde konuştu.

Akkaya, çocukların küçük yaşlardan itibaren sporla tanışmaları için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını aktardı.

Törene antrenörler, veliler ve sporcular katıldı.

Burcu Çevik