Edirne'de yeni dönem öncesi denetimler arttırıldı

Edirne'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala saha denetimlerine hız veren Ticaret Bakanlığı ekipleri, kırtasiye denetimi yaptı.

Edirne'de yeni dönem öncesi denetimler arttırıldı

Edirne'de 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi harekete geçen Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kırtasiyelerde fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin ihtiyaçları arasında yer alan kalem defter ve diğer malzemelerin satışının yapıldığı kırtasiyelerde denetim yapan ekipler, işletme sahiplerini bilgilendirdi.

Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketlerini tek tek kontrol eden ekipler, denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. Ekiplerin denetlediği kırtasiyenin sorumlusu Tamer Dillek, denetimleri faydalı bulduklarını ve bu ekiplerin bilgilendirmesine göre hareket ettiklerini ifade etti.

"Yerli ve standartlarına uygun ürün bulunduruyoruz"

İşletme olarak ürünleri etiketleyerek satış yaptıklarını ve kurallara uyduklarını söyleyen Dillek, "Hem veliler hem öğrenciler için uygun olan kaliteli ürünleri satmaya özen gösteriyoruz. Mallarımızı etiketliyoruz. Öğrencilerin kullanabileceği, standartlara uygun en iyi yerli ürünleri sunmaya çalışıyoruz. Yerli ve standartlara uygun ürünler bulunduruyoruz. Onların memnuniyeti bizim için önemli" dedi.

Lojistik işiyle uğraştığını ve her türlü ihtiyaçlarını kırtasiyelerden karşıladıklarını söyleyen Müşterilerden Tolga Uludoğan, denetimlerin güzel olduğunu ve fayda sağladığını belirtti.

Kırtasiyelere yönelik denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

Konu ile ilgili tüketicilerden CİMER, Haksız Fiyat Artışı Sistemi (HFA) vb. şikayetler ayrıca değerlendirmeye alınıp sonlandırılarak, vatandaşlara bilgi verildiği de ifade edildi.

Özlem Ceylan