Edirne en sıcak günlerinden birini yaşadı, kavurucu sıcak hayatı olumsuz etkiledi

Edirne'de termometrelerin 41 dereceyi göstermesiyle birlikte hem dışarıda olan vatandaşlar, hem de yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları olumsuz etkileniyor.

Edirne en sıcak günlerinden birini yaşadı, kavurucu sıcak hayatı olumsuz etkiledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve 40 derecenin üzerine çıkacağı belirtilmişti. Uyarılar gerçeğe dönüştü ve Edirne en sıcak günlerinden birisini yaşadı. Kavurucu sıcak, zor anlar yaşattı.

Edirne'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklar boş kalırken, dışarıda olan vatandaşlar ise gölgelik alanlara sığındı. Park ve bahçelerde güneşten korunmaya çalışan vatandaşlar, soluğu çeşme başında aldı. Bazı vatandaşlar ise şemsiyeler yardımıyla sıcaktan korundu.

Aşırı sıcaklar insanları olduğu kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan sokak hayvanları, iş yerlerinin altında ve gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı.

Sıcak havada zorlu işlerde çalışanlar ise, kendi yöntemleriyle serinlemeye çalıştı. Kimisi buzlu su, kimisi havlu kimisi ise ıslak bezle sıcaktan korunmaya çalıştı.

Kent merkezinde ve caddelerin sıcak hava nedeniyle sakin olduğu gözlenirken, bunalan vatandaşların ağaç gölgeleri, yeşil alanlar, çay bahçeleri ve kapalı alanları tercih ettiği gözlemlendi.

Perşembe günü ise Edirne ve Kırklareli'nde sıcaklık değerlerinin 10 derece düşmesi ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Özlem Ceylan