Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Yeni Yönetimini Seçti

Edirne Kent Konseyi (EKK) Kadın Meclisi, 6'inci Olağan Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Yeni Yönetimini Seçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi 6’inci Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu Atatürk Kültür Merkezi toplantı Salonu’nda yaptı. Kadın Meclisi Mevcut Başkanı Sevim Karaman ve kadın meclisi üyelerinin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Tek listeyle gidilen seçimlerde Nurcan Pektaş başkanlığa, Necla Çöke ise başkan yardımcılığına seçildi. yönetim kurulu asıl üyeliklerinde Ferda Erdoğan sekreter, Hacer Aydın Özek Sayman, Gizem Arı Gğler üye, Gülşah Soyraç üye Sevim Karaman üye olarak yer aldı.

Yedek üyeler listesinde ise, Yurdanur Göktay, Hafize Belge, Şenay Salam, Nurten Şora, Seyhan Güzel, Pınar Ersaçmış ve Gülseren Şengül yer aldı.

Edirne Kent Konseyi (EKK) Kadın Meclisi yeni başkanı Nurcan Pektaş burada yaptığı konuşmada, Kadına, sanata, doğaya üretime, eğitime değer veren bir toplumun temellerinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığını ve ekibi ile birlikte kadınlar olarak bu görevi üstlendiklerini ifade etti.

Ben değil biz anlayışı ile yola çıktıklarını söyleyen Pektaş, kadınların daha gür sesle haklarını savunabilmesi, şiddetin son bulması için çaba göstereceklerini belirtti.

Sürdürülebilir projeler üretmeyi hedeflediğini aktaran Pektaş, bir takım etkinlikler düzenleyerek kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlama amacında olduklarını dile getirdi.

Burcu Temel