Edirne'nin Masterchef'i

Edirne'de Yıllardır lokanta işletmeciliği yapan Şenay Salam, özel bir televizyon programında  seyirciyle buluşan dünya çapında ünlü bir yemek yarışmasına katıldı. Edirne mutfağını tanıtmayı amaçlayan Salam ikinci tura kaldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Edirne'nin Masterchef'i

Yıllardır restoranında Edirnelilere hizmet veren Şenay Salam,  özel bir televizyon kanalında yayınlanan yemek yarışmasına katıldı. Ülke çapında takip edilen programda şehre ait yöresel yemekleri yapan Salam, şampiyon olabilmek için mücadele ediyor.

İşletmeci Salam katıldığı MasterChef isimli programında bir üst tura çıkmayı başardı.

Yarışmaya farklı kültürlere ait tatları öğrenebilmek ve Edirne’nin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacı için katıldığını ifade eden Salam, “öğrenecek çok şeyimiz var. Mutfak büyük bir alan, geniş bir alan geniş bir yelpaze... Hiç kimse ben çok iyi biliyorum diyemez çünkü bilmediğimiz çok şey var.’’ dedi.

11 yaşından beri yemek anlatan Şenay Salam annesinin çalıştığı dönemde küçük kardeşine bakmak zorunda kaldığını belirtti. Kardeşlerinin karnını doyurmak için mutfağa giren Salam, ‘’Birkaç küçük yemekle başladım, yumurta, makarna derken köyde yapılabilecek her türlü sebzeden ve etten yemek yapmaya başladım.” Diye konuştu.

Mutfakta kendini mutlu hissettiğini belirten Salam, “Yemek yaparken kendimi iyi hissediyorum, özgür olduğumu hissediyorum, çok mutlu oluyorum. Yapmak, üretmek çok büyük keyif veriyor bana. Tabii ki yemeği seviyorum ama yapmayı daha çok seviyorum.’’ Dedi.

Yarışmanın heyecanını anlatan Salam, Edirne’ye ait ‘Gaziler helvası’ ile ilk turu geçmeyi başardı. Salam, ‘’ Şanslıydım, birinci turu geçtim. Edirne'den katıldığım in kente özgü gaziler helvasını yaptım. Beğenildi, şu an keyifli gidiyor. Biraz yorucu ama heyecanla bekliyorum.’’ Sözlerini ekledi.

Bu sene çok güçlü yarışmacıların olduğunu ifade eden Salam, kadının gücünü her yerde göstermek istediklerini vurguladı.

Yarışmada da Edirne yemeklerine ilginin yüksek olduğunu belirten Salam, ‘’Şefler saray mutfağına çok ilgililer, çok meraklılar. Ben de elimden geldiği kadar hem Edirne'yi hem Osmanlı'yı, Türk mutfağını tanıtmak için ordayım. ‘’ dedi.

Edirne’nin saray mutfağını araştırdığını ve farklı lezzetleri öğrenmeyi çok sevdiğini ifade eden Salam, “Yeni tatları öğrenmeyi istiyorum. Çünkü dünya mutfağını bugüne kadar çok araştırmadım. Benim ilgi alanım saray mutfağı ve Türk mutfağıydı yöresel olarak. Ama şu an mutluyum heyecanlıyım dünya mutfağına açılmaya hazırım.’’ Dedi.

Yarışmanın ikinci turu için hazırlanan Salam güçlü rakiplerinin olduğunu ve bu sene için olmasa bile önümüzdeki sene rakiplerin kendinden korkması gerektiğini belirtti.

Dilek Şahin