Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri, Atatürk'ün sevdiği yemekleri yaptı

Unutulmaya yüz tutmuş ve geçmişten gelen lezzetleri gün yüzüne çıkaran Edirne Olgunlaşma Enstitüsü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü dolayısıyla O'nun en sevdiği yemekleri yaparak vatandaşlarla buluşturdu.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri, Atatürk'ün sevdiği yemekleri yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Osmanlı'nın başkenti Edirne'de, saray mutfağı lezzetlerinin hazırlanması ve tanıtılması amacıyla Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nde başlatılan çalışmalar aralıksız olarak devam ederken, mutfakta görevli usta öğreticiler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümünde örnek bir davranış sergiledi. Atatürk'ün en sevdiği yemekleri özenle hazırlayarak vatandaşların beğenisine sunan usta öğreticiler, O'nun sevdiği şarkılar eşliğinde böyle bir çalışma yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kolları sıvayarak mutfağa giren usta öğreticiler, çorbasından, böreğine, tatlısından sunumuna kadar hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Her gün yöresel yemekleriyle birlikte öğle yemeği menüsü çıkartan Edirne Olgunlaşma Enstitüsü, bu kez Atatürk'ün sevdiği yemeklerle günün anısına iz bıraktı.  Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nün Devecihan Kültür Merkezi'ndeki mutfak atölyesinde yapılan tarhana, Selanik Böreği ve Selanik tatlısı ile bu anlamlı güne bir anı bırakılmış oldu.

"Atatürk'ün sevdiği yemekleri mutfağımızda yaparak anmak istedik"

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Çelik, "Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde sevdiği yemekleri mutfağımızda yaparak anmak istedik. Bunun için de özel ve anlamlı bir menü ile çıkmaya karar verdik. Selanik Böreği, Selanik tatlısı ve tarhana çorbası ile bu anlamlı güne bir anı bırakmak istedik. Kurumumuzun sosyal medya sayfalarından duyurularımızı yaptık ve afişlerimizi astık. Tüm Edirne halkının yemeklerimizin tadına bakması için böyle farklı bir çalışma yaptık" dedi.

"Gurur ve mutluluk duyduk"

Mutfakta görevli usta öğretici Nurşen Topçu, Atatürk'ün sevdiği yemekleri pişirmekten dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

"Bir yanda sevdiği şarkılar, bir yanda sevdiği yemekler"

 Mutfakta görevli usta öğreticilerden Hülya Çörekçi, "Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü anısına büyük bir onur ve gururla O'nun en sevdiği yemekleri yaptık.Arka fonda onun sevdiği şarkılar eşliğinde mutfağımızda Atamızın en sevdiği yemekleri pişirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadık. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Özlem Ceylan