Edirne sevdasından vazgeçmeyen Prof. Dr. Aktoz, kendi kliniğini açtı

Uzun yıllar kentteki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl emekli olarak 33 yıl sonra İstanbul'da özel bir hastanede çalışan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meryem Aktoz, yıllar sonra Edirne'ye dönerek kendi kliniğini açtı.

Edirne sevdasından vazgeçmeyen Prof. Dr. Aktoz, kendi kliniğini açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1999-2023 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meryem Aktoz, 33 yıl devlet memuru olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu. Emeklilik döneminde İstanbul'da özel bir hastanede çalışan Aktoz, Edirne sevdasından vazgeçmedi. İstanbul'dan Edirne'ye dönen Prof. Dr. Aktoz, İstasyon Mahallesi Adliye karşısındaki bir plazada açtığı klinikte hasta kabulüne başladı.

Akademik kariyerini Trakya Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Aktoz, İstanbul'dan sonra Edirne'ye  dönüp kendi muayenehanesinde  hasta kabulüne başlamış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Trakya’nın bir çok bölgesinde hastaları olduğunu ve onların daha kolay hizmet almasını sağlamayı hedefiyle yola çıktığını söyleyen Prof. Dr. Aktoz, hasta-hekim arasındaki güven ve hastayı doğru merkezlerle doğru hastanelere yönlendirmenin büyük önem taşıdığını aktardı.  

Hastaya kendi ailesinden biri gibi yaklaşıldığında o güven duygusunun oluştuğunu belirten Prof. Dr. Aktoz, hastalara kendi uzmanlık alanında klavuzluk yapmaya ve en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

Sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğinin hastaların kafasını karıştırabildiğini ve yanlış yönlendirebildiğini vurgulayan Prof. Dr. Aktoz, bu konuda da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.