Edirne'de Kırkpınar sporcu kayıtları başladı

Bu yıl 661'ncisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek pehlivanların kayıt işlemleri sabahın erken saatlerinden itibaren yapılmaya başlandı.

Edirne'de Kırkpınar sporcu kayıtları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabahın erken saatlerinden itibaren kayıtların yapılacağı alana gelen pehlivanlar, tartıya çıkarak boylarına göre ayrıldı ve çektikleri kuralarla ise rakiplerini belirlemeye başladı. Kuranın ardından pehlivanlara numara veriliyor.

Sarayiçi Er Meydanı'nda 1-3 Temmuz tarihlerinde yapılacak güreşlere katılmak için Edirne'ye gelen pehlivanların, Mimar Sinan Spor Salonu'nda hazırlanan platformda kayıtları alınıyor. Pehlivanlar tartıya çıkıp 14 farklı boydan hangisinde güreşecekleri belirleniyor. Geçen yılki Kırkpınar Güreşlerine 2 bin 160 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl ise yaklaşık 3 bine yakın pehlivanının kayıt yaptırması bekleniyor.

En son 2019'da yapılan etkinliğe 2 bin 380 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Güreşlere duyulan özlemle, bu yıl sayının 3 binin üzerine çıkması bekleniyor.

“3 binin üzerinde katılım bekliyoruz”

661.si yapılmakta olan Tarihi Edirne Yağlı Pehlivan güreşlerinin ilk kayıt işlemlerinin başladığını söyleyen Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ziya Ünlü, “Sabah saat 8.30 akşam saat 18.00 arasında kayıtlar alınıyor. Geçen sene burada Yaklaşık 2 bin 500’e yakın bir katılım vardı. Bu sene de 3 binin üzerinde bir katılım bekliyoruz. İlk olarak burada boy ayrımları başlayacak. 14 boyun teşvikten başlayarak başa kadar yani 3 bin taneye yakın başpehlivanın, bu ayrımı işte hangi boya gelişecek, hangi kilolar? Yani asıl işlemler burada başlıyor. Cuma Günü de sabah 8-9 itibariyle yağlı güreşler başlamış olacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Yağlı güreşe katılımın her geçen yıl arttığını söyleyen Ünlü, katılımın fazla olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Özlem Ceylan