Edirne'de muhteşem gece

Ünlü sunucu Osman Tan Erkır Kırkpınar ağalığına evet derken, Polat Alemdar karakterini canlandıran oyuncu Necati Şaşmaz, Kırkpınar Güreş Ağalığı'nı geri çevirdi

Edirne'de muhteşem gece
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi'nce düzenlenen 1. Uluslararası Klarnet Festivali, 3 komşu ülke Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan klarnet virtüözlerinin konseriyle sona erdi.

Ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Yunanistan'da ''klarnetin büyücüsü'' olarak anılan Vassilis Saleas, Bulgaristanlı klarnet sanatçısı İvo Papazov, konsere klarnet sanatçısı Şükrü Tunar'ın anısına Tunar'ın hicaz oyun havasıyla başladılar.Daha sonra Serkan Çağrı, babası klarnet sanatçısı Fevzi Çağrı ve oğlu 4 yaşındaki Nefes Çağrı ile sahne aldı. Çağrı, babası Fevzi Çağrı'nın Babalar Günü'nü sahnede kutladı, birlikte klarnet çaldı.

Ardından Saleas ve Papazov da sahnede hünerlerini sergiledi.

"KIRKPINAR AĞALIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI"

Konser sonunda, Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, adeta Türk, Yunan, Bulgar dostluk günlerinin yaşandığını ifade ederek, Şükrü Tunar'ın kızı Güneş Tunar Erkan, konserin sunuculuğunu yapan Osman Tan Erkır, konseri izleyen Kurtlar Vadisi dizisinde ''Polat Alemdar'' karakterini canlandıran Necati Şaşmaz ve sahne alan sanatçılara Edirne el sanatlarından Edirnekari yapımı tablo armağan etti.

Bu arada sunucu Erkır, 643. ve 644. Kırkpınar Güreş Ağası Mustafa Altunhan'ın kendisine sponsor olması nedeniyle 652. Tarihi Kırkpınar Güreş Ağalığı için aday olduğunu açıkladı.

Erkır'ın, oyuncu Şaşmaz'a ''istersen ortak ağa olalım'' teklifini Şaşmaz, geri çevirdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren konseri CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenlerin yanı sıra bin 500'e yakın Edirneli izledi.

KARNAVAL YÜRÜYÜŞÜ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Festivalin 2. gününde düzenlenen karnaval yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Aralarında klarnet sanatçıları, Edirne Belediyesi bandosu ve palyaçoların bulunduğu kortej, Edirne Belediyesi önünden Saraçlar Caddesi'ne kadar müzik eşliğinde yürüdü. Kortej geçişine, vatandaşlar da oyunları ve alkışlarıyla eşlik etti. Saraçlar Caddesi'ndeki festival alanına gelen palyaçolar ve klarnet ustaları, Roman havaları ezgilerinde vatandaşlarla dans etti. Festival ''klarnetin büyücüsü'' olarak bilinen Yunan Vassilis Saleas ve Serkan Çağrı'nın akşam verecekleri konserle sona erecek.

''MÜZİK DOLU, SÜRPRİZLERLE DOLU 3 GÜZEL GÜN YAŞADIK''

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hafta sonu gerçekleşen 1. Uluslararası Klarnet Festivali'nin dolu dolu geçtiğini belirtti. Sedefçi, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir festivale ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Klarnet ustalarının yanı sıra, sahne ve televizyon yıldızlarını da ağırlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti, ''1. Uluslararası Klarnet Festivali'yle müzik dolu, sürprizlerle dolu 3 güzel gün yaşadık. Sazlar, yürekler buluştu, yüreklerin bam telleri oynadı. Kırkpınar yağlı güreşleri, Selimiye Camisi ve festivalleriyle dünya kenti olan Edirne'de, bu yolda uğraş veren belediyemiz halkımızın emrine amade. Edirneli hemşehrimiz, bu toprağın insanı, gurur kaynağımız Serkan Çağrı, Yunan ve Bulgar klarnet ustaları, bandomuz, halkımıza müzik dolu saatler yaşattı. Sunuculuğu bedel almadan yapan ve Edirne ciğerinin tanıtımına büyük katkısı olan Osman Tan Erkır ve festivale katılan Necati Şaşmaz festivalimizin sürprizleriydi. İlkini başarıyla tamamladık, gelecek yıllarda daha güzelleriyle halkımızın karşısına çıkacağız.''