EDİRNE'DEN YERLİ OTOMOBİLE DESTEK

Edirne Belediye Meclisi 2020 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye'nin Otomobiline Edirne'den de destek geldi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yerli otomobil girişimini desteklemek ve örnek olmak amacıyla ilk etapta Edirne Belediyesine iki otomobil alacaklarını belirtti.

EDİRNE'DEN YERLİ OTOMOBİLE DESTEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirilen Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda 13 gündem, 3 gündem dışı olmak üzere toplam 15 madde görüşülerek karara bağlandı.

2020 yılının ilk olağan toplantısının ilk gündemi seçim oldu. Toplantıda gizli oyla yapılan seçimlerle Denetim Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. Denetim Komisyonu’na kanun gereği 3 üye seçileceğini belirten Gürkan,  “Ama şeffaflık gereği tüm partilerin Denetim Komisyonu’nda gözlemci sıfatıyla yer alması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden oylamayı yaptıktan sora İYİ Parti ve MHP’den de isimler isteyeceğim. Her iki partiden birer arkadaşımızın da Denetim Komisyonu’nda gözlemci olarak yer almasını istiyorum. Onlarda meclisin yaptığı harcamaları halk adına denetleme görevinde yer alsınlar ” dedi.

Yapılan gizli oylama ile Denetim Komisyonu’na CHP Grubu adına Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağçılar; AK Parti Grubu adına da Nergiz İnce seçildi. İYİ Parti’den Duygu Şener; MHP’den ise Halil Çavuş gözlemci olarak Denetim Komisyonu’nda görev yapacak.

“Naim Süleymanoğlu’nun ismi bir sokağa verilecek”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Milli Sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun adının İlimizde bir cadde veya sokağa verilmesi talebinin Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Naim Süleymanoğlu’nu hepimiz biliyoruz. Tabi benim hafızamda Türkiye2ye gelişi bugün gibi canlı. Gencecik bir delikanlı ve tabi dünya olimpiyat tarihi ya da spor tarihinin gördüğü en muhteşem halter sporcusuydu. Allah gani gani rahmet eylesin. Genç yaşta kaybettik. Birçok başarılarıyla hepimizi çok heyecanlandırmıştır. Hatta o halteri kaldırırken bir hareketi vardı. Saçları önüne düştüğü için onları üfleyerek geri atıyordu. Gerçekten ben kendisiyle tanışma imkânım oldu. Baktığınızda bu adam bu kiloları nasıl kaldırıyor diye gerçekten şaşırtıyordu. Muhteşem bir başarıydı. Ve o dönemde 1988 ’de Türkiye’ye güreşten sonra ilk altın madalyayı kazandıran isim olmuştu. Mekanı cennet olsun. Tabi bununla beraber dönemin Başarıları genç sporcularımıza mutlaka örnek oluyordur. Onun arkasından şimdi de çok başarılı haltercilerimiz var. İnanıyorum ki Naim Süleymanoğlu’nun ismi Edirne’deki uygun bir sokağa uygun bir caddeye yakışacaktır” şeklinde konuştu.

“Turizm şehrine yakışan duraklar yapacağız”

Belediye Meclisi, kent merkezinde bulunan taksi duraklarının iyileştirilmesi konusunda da Başkan Gürkan’a yetki verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkan, “Şehrimizde 58 adet taksi durağı var. Geçtiğimiz yıl örnek olsun diye Özgür Çocuklar Taksi Durağında bir yenileme çalışması yapmıştık. Ama çok istediğimiz gibi olmadı. Yapımcı firmanın bizden habersiz bankamatik bloğu eklemesi durağının hacmini daralttı. Taksici arkadaşlarımızın en büyük ihtiyacı tuvalet ve lavabo. Bazı taksi duraklarının yerleri de uygun değil.  Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile bu konuyu uzun suredir konuşuyor, tartışıyoruz. Sonuçta Edirne Valiliği Edirne Çevre Koruma Vakfı ile birlikte ilk etapta 35 taksi durağının maliyetlerini birlikte karşılayarak, birlikte yapma düşüncemiz var. Bir turizm şehrine yakışır duraklar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Gürkan’dan yerli otomobile destek

Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını yerli otomobille sürdürdüğüne işaret eden Başkan Gürkan, “Gurur duyuyorum. İnşallah devamı gelir. Yöntem olarak doğru bir yöntem çünkü fosil yakıt hem üretimi hem tüketimi gittikçe daralan bir marja sahip o yüzden yerli otomobil tercihinde fosil yakıtlı motor değil de elektrikli motor tercih edilmesini çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bizde belediyeye almalıyız projeyi desteklemek adına hem de örnek olmak adına ilk etap da 2 araç almayı düşünüyoruz. 5 model olacak ama hangi öncelikli olarak üretilecek bilmiyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’de yerli tohumu başlatan belediyelerden birisiyiz. Tohumda bu kadar hassassak Türkiye’nin üreteceği otomobilde hassas olmamamız mümkün değil. Sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bu her sektör güçlenerek büyür. Ülkeler üreterek kalıcı ve güçlü oluyorlar” dedi.

Burcu Temel